До Львова їде Президент. Чи вимикатимуть світлофори

2366 0
Офіційного листа від Нацполіції із затвердженим маршрутом президентського кортежу, згідно з яким регулюватимуть рух у місті, у «Львівавтодорі» поки що не отримали.
Фото: Фirtka.if.ua

Фото: Фirtka.if.ua

Завтра, 18 січня, під час візиту Петра Порошенка до Львова на маршруті руху президентського котеджу світлофори ймовірно увімкнуть у режимі жовтого миготіння. Ситуативно перекривати рух не планують. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила речниця Патрульної поліції Львівської області Катерина Рибій. Проте поки що офіційна заява від правоохоронців не надходила.

Натомість сьогодні вранці, 17 січня, на апаратній нараді міський голова Львова Андрій Садовий закликав відповідні служби не повторювати ситуації, яка склалася, коли Президент приїжджав із офіційним візитом на Львівщину минулого разу. Тоді на вимогу поліції у місті вимкнули світлофори, у зв’язку з чим у Львові ускладнився рух.

Читайте також: Частину Личаківської відкрили для проїзду. Схема руху

«Завтра до Львова заплановано візит офіційних осіб. Тому я би не хотів, щоб були якісь експерименти із роботою світлофорів, які служби організували минулого разу. Коли є візити таких осіб, то пульт управління світлофорами переходить до спеціальних служб. Тому звертатимемося зокрема і до поліції, щоб коли під’їжджає кортеж, то на 10 хв ситуативно відключати світлофори, а не на 3-4 год. та паралізувати місто, унеможливлювати рух і викликати велике збурення населення», – сказав Андрій Садовий.

У той же час, керівник Львівської ОДА Олег Синютка звернувся із офіційним листом до міської ради, у якому попросив належно віднестися до організації безпеки дорожнього руху в місті, а також виконати вимоги патрульної поліції та увімкнути світлофори у режим жовтого миготіння лише на час проїзду осіб, які охороняються державою.

Читайте також: На Водохреща низка трамваїв змінить маршрут руху

Оскільки поки що не відомо напевне, чи вмикатимуть світлофори у режимі жовтого миготіння чи тимчасово вимикатимуть взагалі, речник ЛКП «Львівавтодор» Олексій Хміль, у коментарі Tvoemisto.tv повідомив, що теоретично світлоформи можна вимкнути на маршруті проїзду кортежу. Наразі в Львівавтодорі чекають на лист від поліції із затвердженим маршрутом руху президентського кортежу, згідно з яким і будуть регулювати рух.

«На десять хвилин вимкнути світлофори не буде проблемою, але тільки для так званих «розумних світлофорів», які вмикаються і вимикаються автоматично на центральному пульті керування рухом. Проте на балансі "Львівавтодору" перебуває приблизно 150 світлофорів, 110 із них – не автоматизовані. Тож біля таких доведеться чергувати бригадами, аби за вказівкою поліції вручну вимкнути та ввімкнути конкретні світлофори на маршруті», – повідомив Олексій Хміль.

Нагадаємо, завтра, 18 січня, у Львові відбудеться зустріч Президента України Петра Порошенка та генерал-губернаторки Канади Жулі Пайєтт. Протягом дня у Жулі Пайєтт заплановані кілька офіційних зустрічей у місті та області, а ближче до обіду у Палаці Потоцьких пройде зустріч із Петром Порошенком.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!