До Львова їде «швидка», яку подарував Папа Римський

2809 0
На карету швидкої допомоги Понтифік пожертвував власні кошти.
Фото: Цензор.нет

Фото: Цензор.нет

У суботу, 26 березня папський жертовник Кардинал Конрад Краєвський вирушив до Львова, щоб передати місту карету швидкої допомоги, яку подарував та освятив Папа Франциск. У дорозі кардинал пробуде 18 годин, повідомляє СNN.

Такий жест Понтифік зробив, оскільки до Львова прибула велика кількість вимушено переміщених осіб з регіонів України, де тривають бойові дії. На карету швидкої допомоги папа Римський пожертвував власні кошти. Також ще одну «швидку» має передати Ватикан.

Читайте також: «Ми можемо зупинити цю війну», – глава УГКЦ закликав світ донести правду про геноцид українців

Папа Франциск засудив збільшення країнами військових витрат, назвавши це божевіллям, бо таким чином Росія продовжує атакувати Україну. Глава католицької церкви звинуватив у ганебній війні в Україні «стару логіку влади, яка досі домінує у так званій геополітиці».

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський запросив Папу Римського відвідати Україну та подякував Понтифіку за його чітку та рішучу позицію щодо війни.

Папа Франциск закликав припинити вбивство невинних в Україні, зосередитися на переговорах і гарантувати дієві та безпечні гуманітарні коридори. Такі слова очільник Ватикану проголосив у публічній промові 13 березня, у річницю його обрання на престол. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!