До Львова із Ужгорода гелікоптером доправили чотириденне немовля із вадою серця

8190 0
Маленький Віктор був у вкрай важкому стані.
Фото: ЛОЦЕМДМК

Фото: ЛОЦЕМДМК

Гелікоптер Airbus Helicopters Н145 МВС України транспортував із Ужгорода до Львова важкохвору новонароджену дитину. Хлопчик, якому лише чотири дні, народився в Ужгородському міському пологовому будинку із важкою вадою серця. Про це повідомляє Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Читайте також: До львівських лікарень гелікоптером доправили трьох пацієнтів у важких станах

Аеромедичну евакуацію викликали закарпатські колеги. В Ужгороді новонароджену дитину на неінвазивній вентиляції каретою екстреної медичної допомоги доставили в місцевий аеропорт до медичного гелікоптера, а далі його транспортували до Львова – у Львівську міську дитячу лікарню, що на вул. Орлика.

Як повідомляє Перше територіальне медичне об'єднання міста Львова, наразі це найменший в Україні пацієнт, якого транспортували в межах пілотного проєкту з аеромедичної евакуації.

«Віктору – так звуть хлопчика – лише 4 дні. Малюк народився в Ужгороді. На 10 годині життя почав синіти, йому було важко дихати. Лікарі одразу забрали хлопчика від мами до реанімації. У дитини виявили вроджену ваду серця – стеноз легеневої артерії», – йдеться у повідомленні.

Дорога з Ужгорода до Львова зайняла 45 хвилин. Дитина була у вкрай важкому стані. У відділенні інтенсивної терапії новонароджених Центру неонатології львівської дитячої лікарні дитину обстежили, зробили ЕХО-серця, рентген.

Стан дитини стабільний, він перебуває під цілодобовим наглядом лікарів. Зараз дитина на кисні з відповідним медикаментозним лікуванням. Зараз вирішують питання щодо хірургічної корекції вади серця.

Нагадаємо, що у листопаді гвинтокрил МВС Airbus Helicopters Н-145 доправив 4-річну пацієнтку з перитонітом з міста Турка до Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит». А напередодні фахівці Львівського обласного центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф гелікоптером перевезли до Львова шестирічну Вікторію з вродженою вадою серця. Наразі це вперше, коли перевезення пацієнта відбувалося з іншої області – Рівненщини, міста Дубно, до Львова. У жовтні гвинтокрилом МВС Airbus Helicopters Н-145 евакуювали двох людей, які внаслідок ДТП отримали тілесні ушкодження. А 17 грудня гелікоптер МВС з села Корсів, що на Золочівщині, до Львівської лікарні швидкої медичної допомоги, доправив 70-річного пацієнта. У грудні поліцейський гелікоптер Airbus Helicopters Н-145 доставив до лікарень Львова трьох пацієнтів, які мали важкі стани. Двох пацієнтів доправили у Львівську лікарню швидкої медичної допомоги, третього – у Львівську обласну клінічну лікарню.

Фото Львівського оласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф та Першого територіального медичного об’єднання Львова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!