До Львова прибула гуманітарна допомога з Італії. Фоторепортаж

1673 0
Волонтери з Сицилії привезли медикаменти, продукти та засоби персональної гігієни.

Волонтерські організації з Катанії, Сицилія, привезли до України гуманітарний вантаж. Усього допомогу збирали 52 волонтерські групи. Організатором виступило об’єднання «Forza Intervento Rapido» («Сили швидкого реагування»). 

Джузеппе Копо, один з організаторів, розповів, що на черзі до України ще один подібний вантаж. Його планують відправити за тиждень-два, якщо тут італійці зможуть налагодити співпрацю. Допомога орієнтована на регіони, де в ній є найбільша потреба – Харків, Одесу тощо. 

 

Читайте також: Львів отримав 20 автобусів із Польщі. Де їх використовуватимуть

Христина Наумко, волонтер від організації “Фонд Анни-Марії» та активна діячка від Пустомитівського регіону, допомагає приймати вантаж з українського боку. Вона говорить, що італійські волонтери від фонду приїхали самостійно, щоб упевнитись, що допомога йде у надійні руки. Завтра італійці будуть їздити з нею по госпіталях та в інші пункти. 

Якщо волонтери побачать, що буде гарна співпраця, вони готові приїхати та передати ще один вантаж для України. Христина сподівається, що допомога буде надходити. 

Нагадаємо, що в Україні спростили проходження гуманітарної допомоги з-за кордону та скасували перелік товарів, які визнаються гумдопомогою. Для завезення гуманітарної допомоги потрібен лише один документ – декларація. Потрібно вказати відправника, отримувача, фактичне місце розвантаження, вид допомоги.

Надія Жила

Фото: Іван Станіславський

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!