До Львова прибув Поїзд Єдності

1839 0
Маршрут простягає із Рахова, що у Закарпатській області, до Маріуполя, що на Донеччині.
Фото: Скрін з відео

Фото: Скрін з відео

До львівського залізничного вокзалу сьогодні, 16 лютого, у День Єднання, прибув символічний Поїзд Єдності. Його маршрут простягає із Рахова, що у Закарпатській області, до Маріуполя, що на Донеччині.

Загалом символічний поїзд провозить прапор України через 12 областей. Він зробить зупинки на 15 станціях у 7 областях. На кожній зупинці прапор підписують мешканці регіону.

Читайте також: У Львові відзначили День Єднання України. Фото дня

Сьогодні о 12.40 год. під звучання державного гімну поїзд вирушив із Рахова. На залізничний вокзал Львова він прибув о 18:43 год. і зупинився на 36 хвилин.

За словами Дмитра, який їде Поїздом Єдності з Ворохти до Дніпра, каже, що не знав про всі урочистості, але таку акцію солідарності вважає гарною нагодою показати, що Україна – єдина.

До Дніпра поїздом їде й Антон.

«Всі повинні пам’ятати, що ми єдиний народ, від Заходу до Сходу. До ескалації, звісно, ставлюся негативно. Взагалі, недоречно, щоб у 21 столітті воювали. Треба домовлятися. А ще треба забирати своє і казати, щоб не ходили в гості без запрошення», – каже Антон.

За його словами, вступати до тероборони він не збирається, але може допомога в іншому – забезпеченні, логістиці.

«Воювати треба тим, хто вміє», – зазначив Антон.

За словами провідника Поїзду Єдності Володимира, квитки на цей поїзд могли взяти усі бажаючі.

Їздили до Львова та в Яремче й інші пасажири цього потяга. Майже усі кажуть, що тут їм подобається, але переїжджати наразі сюди не збираються.

Завтра, 17 лютого, у Поїзда Єдності заплановані зупинки на таких залізничних станціях, як Біла Церква, Кам’янське, Дніпро, Запоріжжя, Комиш-Зоря, Волноваха, а кінцева зупинка буде в Маріуполі о 17:26 год.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!