У Львові відзначили День єднання України. Фото дня

1326 0
День єднання в Україні запроваджений та вперше відзначається у 2022 році.
Фото: Дар

Фото: Дар'я Кучер

Сьогодні, 16 лютого, в Україні відзначають День єднання, проголошений президентом Володимиром Зеленським два дні тому, 14 лютого. У Львові пройшли урочистості  біля флагштоку на території Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного, що на вул. Героїв Майдану, 32.

На території Академії зібралися військові на знак, щоб показати агресору, що ми єдині і маємо їхній захист.

«Цього дня ми демонструємо усьому світу нашу єдність і прагнення збудувати сильну і успішну державу. Єдність і самовіддану працю українському народові, захисту, суверенітету і незалежності України. Промовистими символами цієї єдності є державний прапор, герб та гімн України».

Працівник Збройних Сил України, доцент Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного Роман Береза у коментарі Tvoemisto.tv каже, що сьогоднішній захід показав єдність України у надзвичайно важливий момент її історії.

«Коли усьому світу наша держава здатна продемонструвати народ, який від Сходу до Заходу, від Півночі на Південь, сьогодні разом виконує найважливіший символ нашої держави – національний гімн України. Такий народ нікому не подолати. Агресору покажемо одне – там, де є моноліт, перемога агресора не можлива», – каже він.

Читайте також: «Замість страху та паніки моя відповідальність полягає в тому, щоб бути в Україні», – американець про те, чому він не евакуюється у США

Зазначимо, що сьогодні всі телеканали та радіо розпочали наживо транслювати загальнонаціональний телемарафон єднання  #UAразом. Спецефір розпочався виконанням Гімну України, після чого виступив президент України Володимир Зеленський із дому. За його словами, сьогодні нас об’єднує бажання жити в мирі.

Пізніше марафон продовжили зі студії у Верховній Раді ведуча Тетяна Гончарова та голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук. Далі виступили перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, перший віцепрем'єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко. 

Нагадаємо, День єднання в Україні запроваджений та вперше відзначається у 2022 році. 14 лютого Володимир Зеленський підписав відповідний указ із метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість. Ідея запровадити День єднання виникла у президента на початку лютому через те, що була інформація про те, що 16 лютого Росія може здійснити повномасштабне вторгнення в Україну. 

Софія Шавранська

Фото і відео Дар'ї Кучер



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!