До Львова приїхала 3-метрова лялька Амаль, яка є символом дітей-біженців. Фото, відео

2490 0
Ляльку привезли у Стрийський парк, де розташоване контейнерне містечко з біженцями.
Фото: Твоє Місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє Місто/Іван Станіславський

До Львова прибула триметрова лялька Амаль, що є символом дітей-біженців по всьому світу, які втрачають дім через війну. Лялька приїхала у Стрийський парк невипадково, адже тут є контейнерне містечко для переселенців, щоб познайомитися з дітьми, які там мешкають, і привернути увагу всього світу до проблем біженців, а також до війни в Україні. 

Лялька вже об’їхала пів світу. Творці кажуть, що в одному з міст, де живуть переселенці з Сирії, вони справді зустріли дівчинку Амаль, яка пододала тисячі кілометрів. Зазначимо, що над створенням ляльки працювала ціла команда продюсерів та режисерів, зокрема Девід Лан, Трейсі Сіворд і Стівен Долдрі. 

Читайте також: У львівському парку відкрили контейнерне містечко для переселенців

«Це реальні історії тих дітей, які переживають війну в Сирії. Амаль у перекладі з арабської означає «надія», і приїздом ляльки Амаль ми хочемо підтримати Україну і розділити з вами події, які у вас зараз відбуваються», –  сказала у коментарі Tvoemisto.tv продюсерка проєкту.

Читайте також: У Львові відкрили друге модульне містечко для переселенців. Фото, відео

Лялька має 3,5 метри, вона символізує 10-річну дівчинку-мігрантку з Сирії, яка минулого року пройшла вісім тисяч кілометрів від кордону з Сирії до Манчестера у Великобританії, шукаючи матір. Вона є втіленням мільйонів дітей, що втратили дім, і розлучилися з батьками. Мрія ляльки, за задумом творців, відшукати найріднішу людину, знову піти до школи і почати щасливе життя, у якому немає війни. 

Сьогодні у волосся ляльки заплели синьо-жовті стрічки, як символ підтримки українських дітей і сімей. Крім того, лялька Амаль разом з творцями привезла гуманітарну допомогу, яку зібрала Велика Британія для українських дітей. Творці проєкту в межах візиту також планують відвідати одну з львівських міських лікарень.

Нагадаємо, що у Стрийському парку у квітні відкрили контейнерне містечко для 350 вимушено переміщених осіб. Це – спільний проєкт України та Польщі, який сьогодні презентували за участі прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького та міністра розвитку громад і територій України Олексія Чернишова. Друге містечко для переселенців відкрили 6 квітня на вулиці Івана Пулюя. Про те, як виглядає містечко і які там умови, читайте тут.

Софія Шавранська

Фото Івана Станіславського, відео Дар’ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!