Зеленський у Львові вшанував пам'ять загиблих воїнів та відвідав поранених бійців у госпіталі

2514 0
Володимир Зеленський вручив військовослужбовцям та медикам державні нагороди, а також вшанував пам'ять полеглих Героїв на Личаківському кладовищі.
фото: львівська ова

фото: львівська ова

Сьогодні, 3 березня, у Львові з робочим візитом приїхав президент України Володимир Зеленський. Під час поїздки він відвідав один із госпіталів, де лікуються поранені українські захисники, які воювали, зокрема, на Бахмутському напрямку. Глава держави поспілкувався з військовими й побажав їм якнайшвидшого одужання.

Джерело: пресслужба Львівської ОВА, очільник Львівщини Максим Козицький

«Дякую вам за службу, за героїчний захист нашої Батьківщини. Бажаю вам швидкого одужання», – сказав президент.

Читайте також: Що робив Зеленський у Львові. Фоторепортаж

Володимир Зеленський вручив військовослужбовцям державні нагороди. Зокрема, мінометники, стрільці, зенітники, гранатометники, бойові медики отримали ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та «За мужність» ІІІ ступеня. А за надання кваліфікованої медичної допомоги воїнам Глава держави відзначив орденами Данила Галицького представників Медичних сил Збройних Сил України.

«Хочу подякувати вам за вашу роботу, за службу, особливо в цей рік. Це було найскладніше випробування для всіх. Дякую, що поставили на ноги таку кількість наших воїнів, наших героїв», – зазначив Зеленський.

Окрім цього, з візитом на Львівщину завітав президент Латвії Егілс Левітс. На Личаківському кладовищі він разом зі дружиною Андрою Левіте, президентом Зеленським та першою леді Оленою Зеленською вшанували пам’ять українських воїнів, полеглих під час російсько-української війни. Глави держав і перші леді поклали квіти до могил українських захисників на Марсовому полі.

Читайте також: Зеленський подякував львів'янам за увагу та підтримку. Відео

Нагадаємо, що востаннє президент був у Львові 11 січня. Тоді він зустрічався з президентом Польщі Анджеєм Дудою та президентом Литви Гітанасом Науседою. Тоді ж він вшанував пам’ять полеглих у війні з росією українських Героїв, що поховані на Марсовому полі Личаківського кладовища. Крім того, президент провів координаційну нараду стосовно безпекової ситуації  у північно-західних областях України.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!