У Верховній Раді оцінили прямі збитки від ракетної атаки росії 15 листопада

782 0
Крім прямих, є ще непрямі збитки, коли, зокрема, підприємства не можуть працювати через вимкнення електропостачання.
Верховна Рада. Фото: Укрінформ

Верховна Рада. Фото: Укрінформ

Ракетна атака росії проти України 15 листопада завдала від 0,5 млрд до 1 млрд доларів США прямих збитків українській економіці.

Джерело: голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, Укрінформ

«За нашими підрахунками, атака 15-го числа (15 листопада – ред.) призвела до від половини до мільярда доларів прямих збитків економіці нашої держави», – зазначив він.

Гетманцев нагадав, що Мінекономіки скоригувало свій макропрогноз у бік збільшення падіння ВВП до 39% у жовтні, підкресливши, що в листопаді ці атаки не зменшилися, тому і падіння, на думку парламентаря, продовжиться.

Читайте також: Росіяни наступають на Донеччині, ЗСУ відбили атаки на шести ділянках, – Генштаб

Водночас він наголосив, що, крім прямих, є ще непрямі збитки, коли, зокрема, підприємства не можуть працювати через вимкнення електропостачання. За його словами, загальні втрати економіки України від атак рф будуть «відчутними».

Водночас Гетманцев запевнив, що паливо для роботи генераторів буде забезпечено в необхідній кількості.

Нагадаємо, 15 листопада російські окупанти випустили по Україні близько сотні ракет. Це був масований ракетний удар, головною ціллю якого були об’єкти критичної інфраструктури. Окупанти випустили крилаті ракети Х-101 та Х-555 з бомбардувальників ТУ-95 та ТУ-160. Переважна частина ракет була запущена з ростовської області та району Каспію. Крім того, з Чорного моря випустили ракети типу «Калібр».

Софіко Векуа
________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!