До законопроєкту про мобілізацію подали понад 1000 правок

907 0
Для опрацювання такої кількості правок знадобиться певний час.
Умовне фото

Умовне фото

До законопроєкту №10449 щодо проходження військової служби, мобілізації та військового обліку подали понад 1300 правок. Про це розповіли члени Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони й розвідки Ірина Фріз та Єгор Чернєв у коментарі «Суспільному».

Для опрацювання такої кількості правок знадобиться певний час.

«Секретаріат просто не зможе звести цю велику таблицю навіть за один день. Можливо, спробують, тоді розгляд може розпочатися 23 чи 24 лютого, але, найімовірніше, це буде, починаючи з 26 лютого. Але допоки не буде готова таблиця, говорити про те, яка кількість правок, скільки потрібно часу, щоб їх розглянути... 100% комітет не буде гальмувати цей процес», –  вважає депутатка.

Читайте також: Як вручатимуть повістки за новим законопроєктом. Пояснення

За словами Єгора Чернєва, на розгляд правок у комітеті знадобиться тиждень.

«Їх (правки – ред.) потрібно розглядати кожну, одну за одною, групувати, розуміти, що буде змінюватися»

Раніше глава парламенту Руслан Стефанчук пояснював, що розгляд законопроєкту відбудеться не раніше ніж 21 лютого, оскільки це останній день, коли можна подавати правки. Далі його мають доопрацювати в комітеті, а вже потім зможуть розглянути у другому читанні.

Нагадаємо, Верховна Рада 7 лютого підтримала в першому читанні оновлений урядовий законопроєкт №10449 щодо проходження військової служби, мобілізації та військового обліку.

Про те, що змінить законопроєкт 10449 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку; на що варто звернути увагу; які питання спричиняють найбільші дискусії, Tvoemisto.tv запитало в Ярослава Жукровського, адвоката, юридичного консультанта Центру допомоги військовим та їхнім сім’ям. Читайте за посиланням

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!