На правах реклами

Дофаміновий дизайн: інтер'єр для щасливих людей

1378 0
Позитивні емоції, гарний настрій, оптимістичні думки і відчуття непідробного щастя – саме такий стан викликає перебування в будинку з дофаміновим стилем інтер'єру. Яскравий, насичений і строкатий складає гідну конкуренцію спокійним нюдовим дизайнам, покращує самопочуття і допомагає боротися зі стресом. У цій статті відкриваємо секрети створення інтер’єру, наповненого веселощами.

Максималізм без обмежень

Думаю, ви не раз бачили світлини дизайнів в Pinterest та Instagram, що наповнені шаленим міксом кольорів, візерунків і сміливих поєднань фактур. У дофаміновому інтер’єрі легко комбінується рожевий диван із зеленими кріслами, жовті стіни і різнобарвні меблі. Додайте кілька яскравих постерів і ви зануритесь в атмосферу дитинства.

Не варто забувати про цікаві світильники, експресивні картини та різні дрібнички, які мають для вас особливе значення. Хорошим рішенням стане купити стелаж і заповнити полиці книгами із яскравими палітурками. Доповнити композицію можна живими рослинами і квітами у горщиках.

Інтригуючий хаос

Чіткої схеми розташування речей просто не існує. Не потрібно вираховувати симетрію, купувати парні предмети і дотримуватись педантичного зонування – просто розставляйте меблі так, як вам подобається. Адже ваш дім – це особиста зона комфорту, яка не підпорядковується жодним стандартам.

Ви можете купити класичний дерев’яний стіл і доповнити його кріслами із принтованими оббивками; у вітальні поставити кутовий диван і журнальний столик із ротангу; а кухонне підвіконня перетворити на зимовий сад. 

Більше яскравих барв

Забудьте про спокійні монотонні відтінки, тут вони зовсім недоречні. Створюйте сміливі акценти, не бійтеся поєднувати сучасні і вінтажні елементи декору. Щоб досягти балансу, використовуйте улюблені кольори, звертайте увагу на текстури.

Щоб не шокувати свій зір перенасиченим різнобарв'ям, не варто перефарбовувати всі стіни одразу – почніть інтеграцію із невеликих деталей (це можуть бути меблі або текстиль). Іноді один яскравий комод може суттєво розбавити дизайн спальні.

5 практичних порад для створення дофамінового дизайну

  1. Використовуйте речі, що дарують теплі спогади і надихають. Картини, фото, подушки на диван, хенд-мейд – це може бути абсолютно будь-що. Такий підхід індивідуалізує ваше житло;
  2. Подаруйте нове життя старим меблям. Антикварні предмети, адаптовані під сучасні потреби, виглядають дуже неординарно та несуть частинку історії в інтер’єр;
  3. Поєднуйте контрастні колірні гами, міксуючи їх в єдину концепцію;
  4. Не оминайте увагою принти і візерунки: на стінах, фасадах меблів, декоративних речах, посуді;
  5. Робіть все із задоволенням і купуйте якісні меблі в мережі магазинів TABURETKA.UA.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!