Документальний фільм української режисерки покажуть на Netflix

1195 0
Це вперше в історії українського документального кіно.
Фото: Docudays UA

Фото: Docudays UA

На Netflix покажуть документальний фільм «Домашні ігри» української режисерки Аліси Коваленко. Це вперше для документального кіно українського виробництва. Про це сама режисерка та сценаристка фільму повідомила у Facebook.

Читайте також: Українська письменниця збирається подати до суду на Netflix через серіал, де українку зобразили крадійкою 

«Ми на Netflix. Радісні новини на Різдво та Новий рік. Вперше для українського творчого документального кіно», – написала вона.

Фільм «Домашні ігри» - спільного виробництва України, Великобританції та Франції. Знятий у 2017 році. Аліса Коваленко стала режисеркою та сценаристкою фільму. У сюжеті – історія Аліни, 20-ти річної «крихітки на мільйон доларів» з Києва, яка має шанс вирватися з нетрів життя завдяки футболу. Аліна виросла в бідному кварталі української столиці. Коли її батьки були у в'язниці, вона грала у футбол з хлопцями у дворі.

Бюджет стрічки склав 1,6 млн грн. У березні 2017 року у межах Міжнародного фестивалю документального кіно про права людей Docudays UA була представлена короткометражна версія фільму. Прем’єра повного метра відбулася у червні 2018 році.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!