Домівка врятованих тварин у Львові. Фоторепортаж

2641 0
Зараз у домівці проживають близько 700 тварин.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

На території парку «Знесіння», що на вул. Довбуша, 24, розташована «Домівка врятованих тварин». Щодня небайдужі люди, волонтери приходять до притулку та вигулюють тварин. Зараз у домівці опікуються близько 700 її мешканцями, серед яких собаки, коти, лисиці, косулі та інші.  

«Домівка врятованих тварин – це місце, де живуть тварини, які постраждали від рук людей або ж людської діяльності, і не можуть повернутися в природу. До прикладу, у нас живе лисиця без лапи. Також у нас багато евакуйованих тварин. Собак та котів ми прилаштовуємо, і віддаємо під договір. Два тижні тому ми пралаштували десять тварин», – розповіла Tvoemisto.tv працівниця домівки Анастасія.

Вона зазначила, що через недостатню кількість місця тварин наразі не приймають. 

Як розповів Tvoemisto.tv директор парку «Знесіння» Тарас Микітчак, місто виділяє мільйон гривень на корм для тварин, однак цього не вистачає для всіх, тож допомагають благодійники.

Також «Домівка врятованих тварин» має важливу проблему – це каналізування.

«Однією з проблем є каналізування, яке відсутнє. Є звичайний септик, який викачується, відповідно зараз місто виділило нам понад 2 млн грн, щоб почати каналізуванн, тоді буде легше вимивати клітки і боротися із запахом», – зазначив він. 

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що «Домівка врятованих тварин» може припинити діяльність через брак коштів

Як допомогти тваринам

  • 5375411411718690 моно банк.
  • Ще можна допомогти за посиланням в шапці профілю
  • [email protected] РayPal
  • БО БФ «Домівка врятованих тварин»
  • ЄДРПОУ: 44086841
  • ІBAN: UA773052990000026006031017177
  • АТ КБ «ПРИВАТБАНК»
  •  
  • Карта ключ: 5169 3305 2375 2514

 

Зазначимо, що на найбільший парк Львова «Знесіння» очікують зміни. Приватний благодійник зголосився допомогти його покращити. Зокрема, тут планують здійснити поточний благоустрій від церкви Вознесіння Господнього до озера, облагородити саме озеро, влаштувати острівці відпочинку, зробити доріжки, дитячий майданчик. >;Tvoemisto.tv розповідає історію парку, хто і що саме там планує змінити, що про це думає дирекція парку й активні мешканці, а також нагадує про судові справи, одна з яких тягнеться з 2018 року. 

 

Антоніна Костик

Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!