Допомогу для переселенців в Україні розширять. Що відомо

522 0
Допомога призначатиметься на 6 місяців.
Умовне фото

Умовне фото

Уряд України вирішив розширити допомогу, яку надають переселенцям. Йдеться про людей, які повернутися додому з-за кордону. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Відповідна постанова була ухвалена для того, щоб сім'ї, які опинилися в ризику бідності, могли активніше використовувати допомогу малозабезпеченим», - йдеться в повідомленні.

Зміни стосуються внутрішньо переміщених осіб та українських шукачів притулку, які повертатимуться з-за кордону і ще не встигли працевлаштуватися в Україні та не мають власних джерел доходів. 

Читайте також: У Львові корпус однієї з лікарень перероблять під центр для ВПО

Допомога призначатиметься на 6 місяців:

  • для сімей, які повернулися в Україну після тривалого (понад 90 днів поспіль) перебування за кордоном, навіть якщо в таких сім'ях є працездатні непрацюючі особи, які не сплачували єдиний соціальний внесок (ЄСВ);

  • для сімей ВПО, які внаслідок переміщення не працювали або не сплачували ЄСВ.

Кому треба буде йти до Центру зайнятості

Щоб посприяти поверненню громадян до економічно незалежного та самостійного життя, виплата допомоги для малозабезпечених поєднується з інструментами стимулювання до працевлаштування.

Йдеться про ті сім'ї ВПО або громадян, які повертаються в Україну, в яких є непрацюючі працездатні особи. Вони мають протягом 2 місяців після призначення допомоги працевлаштуватися або стати на облік у Державному центрі зайнятості.

Нагадаємо, з державного бюджету виплачується щомісячна компенсація на проживання у розмірі 3 тисяч гривень особам з інвалідністю й дітям і 2 тисяч гривень для всіх інших внутрішніх переселенців. Уряд вирішив, що для всіх внутрішньо переміщених осіб, які отримують допомогу, з 1 серпня 2023 року вона автоматично продовжується тільки на 6 місяців - до кінця січня 2024 року.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!