На Львівщині ремонтують дорогу, яка з'єднує із Волинню

13734 0
Зараз роботи проводять на відтинку Острів – межа Волинської і Львівської областей.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

На автомобільній дорозі Р-15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква відновили ремонтні роботи, повідомляє ЛОДА.

Читайте також: На ремонт дороги Садковичі – Чернихів витратять 52 млн грн

Це один із перших об’єктів програми Велике будівництво у Львівській області, на якому розпочали роботи у цьогоріч.

На сьогодні повністю відремонтували 20 км шляху на ділянці від Червонограда до Великих Мостів. Наразі роботи тривають на відтинку Острів – межа Волинської і Львівської областей, а це 25-кілометрова ділянка.

Аби якнайшвидше забезпечити проїзд транспорту відремонтованою дорогою, шляховики працюють одночасно кількома бригадами. Зокрема, розпушують старе дорожнє покриття, проводять регенерацію основи із додаванням щебенево-піщаної суміші з цементом, після чого влаштовують вирівнюючий шар асфальтобетонного дорожнього покриття.

Читайте також: Які дороги на Львівщині ремонтуватимуть у 2021 році. Перелік

На сьогодні заасфальтовано вже 9 км дороги. Крім цього, позаду працюють два екскаватори, які облаштовують узбіччя та кювети.

Довідково

Загальна протяжність автомобільної дороги Р-15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква у межах Львівської області сягає 62,4 км. Для того, щоб з’єднати якісним сполученням дві області, ремонтні роботи тривають з обох сторін. Зокрема, у Волинській області вже є відремонтовано майже 48 км шляху. В межах Львівщини у планах відремонтувати цю важливу для регіону артерію по всій протяжності.

Нагадаємо, дорогу почали ремонтувати ще у 2017 році, через недофінансування ремонт зупинили. Відремонтувати автомобільну дорогу Р-15 по всій протяжності в межах Львівської області планують до кінця 2021 року, якщо буде фінансування. Роботи виконує підрядна організація «Автомагістраль-Південь» за майже 500 мільйонів гривень. Торік, у листопаді дорогу Р-15 Ковель – Володимир – Волинський – Червоноград – Жовква розпочали ремонтувати поблизу міста Великі Мости.

Додамо, за даними сайту Наші гроші, дві третини усіх дорожніх підрядів Служби автомобільних доріг у Львівській області у 2020 році сумою від 100 млн гривень отримали три компанії – ТОВ «Автомагістраль-Південь», ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» та ТОВ «Техно-Буд-Центр».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!