Довженко-Центр готується до виборів гендиректора

775 0
Держкіно оголосило склад комісії з проведення конкурсу на посаду генерального директора Довженко-Центру.
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

До конкурсної комісії увійшли представники громадських організацій, Довженко-Центру та Держкіно.
- Володимир Шейко, ГО "Коаліція дієвців культури";
- Віктор Глонь, ГО "Незалежні культурні ініціативи";
- Степан Бурбан (Паліндром) ГО "Лінія втечі".
Від трудового колективу ДП "Національний центр Олександра Довженка":
- Ірина Подоляк, народна депутатка України 8-го скликання;
- Людмила Горделадзе, засновниця компанії "Артоб'єкт";
- Олеся Крижанівська, адвокатка ДП "Національний центр Олександра Довженка".
Від Держкіно:
- Тарас Босак, кінопродюсер;
- Андрій Ногін, кінопродюсер;
- Олег Щербина, кінопродюсер.
Нагадаємо, у серпні Державне агентство України з питань кіно видало наказ про реорганізацію Довженко-Центру та передачу усіх його колекцій та майна державній установі «Науковий центр кінематографії України», про діяльність якої немає жодної публічної інформації.

17 серпня на сайті Кабінету Міністрів України опублікували петицію про скасування реорганізації Довженко-Центру. Вона зібрала потрібні 25 000 голосів і отримала відповідь Кабміну: там вважають, що Довженко-Центр «нерентабельно використовує активи», а доходи від його діяльності не покривають операційних витрат, через що установа є збитковою.

Така відповідь обурила представників Довженко-Центру, вони заявили, що у відповіді повторені усі маніпулятивні тези ДержКіно.

2 листопада Олену Гончарук відсторонили від виконання обов’язків в.о. генеральної директорки «Довженко-Центру». На її місце призначили Юлію Каждан.

Читайте також: тиждень ізраїльського кіно у столичному кінотеатрі

15 листопада Держкіно повідомило, що дія наказу щодо реорганізації інституції призупиняється до завершення експертної оцінки колекцій Центру, проведення повного аудиту його діяльності та обрання нового керівника.

17 листопада Юлія Каждан написала заяву про звільнення. На цю посаду призначили кінокритика Андрія Алферова

Зазначалося, що його Алферов буде тимчасовим в.о. і його повноваження триватимуть два місяці, доки не проведуть конкурс. Один місяць вже минув, але до виконання обов’язків Алферов так і не приступив. Про це 17 січня повідомили у «Довженко-Центрі».
У Центрі зазначили, що відповідні документи для його вступу на посаду до «Довженко-Центру» не надавалися: «Тобто Андрій Алферов в Довженко-Центрі не працює».
Таким чином, перше засідання із вибору гендиректора відбудеться 31 січня. На ньому комісія розгляне документи, подані кандидатами, на відповідність кваліфікаційним вимогам.
Ігор Ющенко

 

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!