Розкішний маєток на Печерських пагорбах: слуга народу придбав нерухомість у розпал війни

696 0
Народного депутата Халімона звільнили з посади заступника голови фракції «Слуга народу».
Власне фото

Власне фото

Про це йдеться у розслідуванні журналістів «Українська правда», опублікованого сьогодні. Зазначається, що депутат Павло Халімон придбав розкішний маєток вартістю мільйони гривень, оформивши його на іншу особу.

На це розслідування вже відреагував голова фракції Давид Арахамія. Про це він написав у своєму Telegram.

«Якщо ти народний депутат і маєш пару зайвих мільйонів гривень, то ти повинен допомогти своїй країні. Це твій обов’язок. Тому, звичайно, етична складова цього вчинку суперечить нашим цінностям і нашому баченню того, чим під час війни має займатися народний депутат. За це Павло Халімон буде звільнений із посади заступника голови нашої фракції», — повідомив Арахамія.

Також голова фракції закликав правоохоронців почати розслідування щодо Халімона.

Не менш цікавим фактом є і те, що продавцем виявився митрополит ПЦУ Олександр (Драбинко). У документах купівлі-продажу фігурує вартість 10 мільйонів 300 тисяч, натомість сусідні будинку з аналогічною площею коштують 55-60 млн гривень. За словами митрополита, продав маєток дешево, оскільки категорично були потрібні гроші та й будинок нібито втратив свою цінність...

Зазначимо, що злочини, що стосуються недостовірного декларування чи ухиляння від нього, розслідуються Національним антикорупційним бюро, тож у відомстві муситимуть перевірити відповідність способу життя депутата його статкам.

Ігор Ющенко

 

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!