Dragon Capital збудує першу чергу індустріального парку в Рясному у 2022 році

5954 0
На місці індустріального парку вже заклали фундамент та на 70% змонтували каркас будівлі.
Фото: Dragon Capital

Фото: Dragon Capital

Компанія Dragon Capital розпочала будівництво першої черги індустріального парку М10 Lviv Industrial Park у мікрорайоні Рясне-2. На сьогодні вже заклали фундамент та на 70% змонтували каркас будівлі. Про це повідомляють у пресслужбі компанії.

Читайте також: Dragon Capital придбав львівський індустріальний парк

Завершити першу чергу індустріального парку планують у ІІІ кварталі 2022 року. Сухий складський комплекс площею понад 14 тис кв м розташовуватиметься на ділянці 2,7 га у промисловій зоні міста. Загалом парк М10 Lviv Industrial Park займатиме площу 23,5 га. Він складається із 6 ділянок, на яких будуть розміщені складські та виробничі приміщення загальною площею 140 тис кв м.

У компанії Dragon Capital зауважують, що однією з переваг парку є його розташування недалеко від кордону з Польщею. М10 Lviv Industrial Park отримає «зелену» сертифікацію, згідно з міжнародними стандартами BREEAM.

За інформацією інвестора, клієнтам парку пропонуватимуть як традиційну оренду, так і проєкти build-to-suit, тобто проєктування та будівництво об’єкта під замовника.

Індустріальний парк у Львові став другим проєктом серед активів нерухомості Dragon Capital. Ще один парк компанія будує недалеко від Києва.

Читайте також: Львівська міська рада інвестувала 20 млн гривень в індустріальний парк у Рясному

Додамо, що Львівська міська рада продала понад 20 га землі під проект індустріального парку, який планували будувати ще в 2016-му році. Однак Генпрокуратура порушила кримінальне провадження за фактом продажу, звинувативши міську владу в тому, що ціну було суттєво занижено. Проте на початку 2017 року в міській раді заявили, що не відмовляються від ідеї спорудження цього парку, а наприкінці 2018-го Андрій Садовий повідомив про повернення Львова до ідеї будівництва індустріального парку.

21 листопада 2019 року адвокати Спеціалізованої антикорупційної прокуратури оголосили підозру у зловживанні владою міському голові Львова Андрієві Садовому. Потім з’ясувалося, що підозру також було вручено начальнику міського управління земельних ресурсів Сергію Коровайнику. Справа стосувалася, власне, земельної ділянки, яка була виділена під Індустріальний парк у Львові, але, як виявилося, не належала Львову.

Зазначалося, що підозрювані завдали збитків громадянам і державі на суму 93,5 мільйони гривень. САП просила заставу для Садового в розмірі 50 млн грн. 5 грудня 2019 року суд відпустив міського голову ЛЬвова під особисте зобов'язання і скасував заставу.

Довідка

Dragon Capital – найбільша інвестиційна компанія України, яка працює в сфері інвестицій та фінансових послуг. Компанія заснована європейським банкіром та аналітиком Томашем Фіалою спільно з українськими партнерами у 2000 році в Києві. Інвестиційним партнером, серед інших, є американський фінансист, біржовий інвестор Джордж Сорос.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!