Дрогобицька солеварня почала виробляти вдвічі більше солі

2270 0
У 2022 році «Солевиварювальний Дрогобицький завод» виробив майже 500 тонн солі.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У 2022 році «Солевиварювальний Дрогобицький завод» збільшив виробництво солі в 2,2 рази. Вдалося виготовити майже 500 тонн солі. Про це повідомив Фонд держмайна України.

Як зазначили у структурі, основними споживачами продукції заводу є загальноукраїнські торгові мережі, такі як «‎Сільпо», «‎Рукавичка» і «‎Арсен», місцеві магазини та хлібопекарські підприємства у Львівській та Вінницькій областях. Також купує продукцію Дрогобицької солеварні львівське підприємство з виготовлення дріжджів «‎Ензим».

Читайте також: Дрогобицьку солеварню на Львівщині закрили для туристів

«Сіль на заводі отримують шляхом випарювання соляної ропи з мінералізацією 260-295 г/л. Після цього працівники вручну збирають, сушать та фасують її. В якості енергоносія для випарювання солі використовують дрова», – йдеться у повідомленні. 

Зазначимо, що у листопаді 2019 року Дрогобицьку солеварню, яка належала Міністерству аграрної політики, внесли у список на приватизацію. У ЛОДА звернулися до депутатів та уряду, територію об'єкта описали і подали на реєстрацію як нововиявлену пам‘ятку археології.Також захисники солеварні наполягали, що кілька приміщень солеварні належать до пам’яток архітектури місцевого значення, а територія підприємства є в межах охоронних зон двох пам‘яток архітектури національного значення – дерев’яних Церкви Святого Юра (поч. XVI ст), яка належить до списку ЮНЕСКО, та Церкви Воздвиження Чесного Хреста (XVII ст). На початку березня 2020 року уряд передав Дрогобицьку солеварню Фонду держмайна.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv побувало на Дрогобицькій солеварні. Детальніше про солевиварювальний завод можете прочитати і переглянути за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!