Дрогобицьку солеварню на Львівщині закрили для туристів

1649 0
Представники туристичної галузі занепокоєні тим, що територію солеварні можуть продати під котеджну забудову.
Фото: Дрогобицька міська рада

Фото: Дрогобицька міська рада

У Дрогобичі, що на Львівщині, закрили для ексукрсій солеварню, що працює з XII століття. Про це з посиланням на керівника дрогобицького Туристично-інформаційного центру Ігоря Чаву інформує Укрінформ.

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова: до цинамонового міста

«Солеварня з січня 2020 року розриває з Туристично-інформаційним центром можливість проведення екскурсій. На нашу думку, це робиться для того, щоб "приспати" увагу до найпопулярнішого в місті туристичного об`єкта, а згодом приватизувати його й продати територію, що знаходиться в центрі міста, під котеджну забудову», – каже Ігор Чава.

За його словами, коли з`явилася інформація про те, що на місці солеварні хочуть побудувати котеджне містечко, дрогобичани об`єдналися в групи спротиву, до яких увійшли як мешканці, так і посадовці.

Нещодавно частину території солеварні визнали нововиявленою пам’яткою археології, а підприємство внесли до туристичної стратегії області. Метод видобутку солі в Дрогобичі, який не змінювали з ХІІ століття, пропонують внести до списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.

Читайте також: Недалеко від Львова. 5 містечок, де варто побувати

Наприкінці листопада Фонд держмайна виставивив на приватизацію Дрогобицьку солеварню. Депутати ЛОР звернулися до Кабміну з проханням передати солеварню в комунальну власність Дрогобича.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!