Київ

ДТЕК в Києві планує інвестувати в планові роботи більше мільярду гривень, – гендиректор

294 0
Під час підготовки до минулого опалювального сезону 2023-2024 року ліквідували понад 2,2 тисячі аварій на електромережах та вклались у ремонт 770 енергообʼєктів та 90 кілометрів ліній.
Денис Бондар. Фото: Укрінформ

Денис Бондар. Фото: Укрінформ

До наступного опалювального сезону компанія ДТЕК Київські електромережі планує інвестувати в мережі близько мільярду гривень.

Про це повідомив генеральний директор ДТЕК Київські електромережі Денис Бондар під час прес брифінгу.

За його словами, в ході підготовки до минулої зими у ДТЕК оновили 770 енергообʼєктів – підстанцій, трансформаторів. Полагодили 229 вимикачів, які найчастіше виходили з ладу у попередню зиму через застосування постійних відключень. Відремонтували та випробували 4 816 кабельних ліній.

«ДТЕК був надійною опорою українців минулого осінньо-зимового періоду. Але, на жаль, останні масштабні руйнації електростанцій зробили ситуацію в енергетиці ще більш складною», – розповів Бондар.

Так, у 2024 році ДТЕК планує оновити 791 енергообʼєкт та відремонтувати 46 кілометрів повітряних ліній. Крім цього, буде проведено аудит наявного обладнання та створення резерву на випадок надзвичайних ситуацій. Левову долю виділених коштів планують реалізувати до жовтня місяця. 

Окремо гендиректор нагадав киянам про необхідність розумного споживання електроенергії для безперебійної роботи електромереж. Мешканців міста просять частково переносити споживання електроенергії на нічний час, рекомендують встановити багатозонний лічильник, замінити лампи на економні світлодіодні та при виборі побутової техніки надавати перевагу тій, що має клас енергоспоживання А, A+, A++, A+++. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!