Дубляни залишили у складі Львівської ОТГ

1775 0
Дубляни офіційно увійшли до складу Львівської ОТГ 1 січня минулого року, однак згодом це рішення оскаржили у суді.
Фото умовне, ЛМР

Фото умовне, ЛМР

Касаційний адміністративний суд Верховного суду залишив Дубляни у складі Львівської міської територіальної громади.

Джерело: заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач

За його словами, Верховний суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду виніс задовольнив скарги Кабміну і Львівської ОВА 19 жовтня.

«Якщо коротко: касаційні скарги Кабміну і Львівської ОДА задовольнили, а рішення Окружного адміністративного суду Києва від 22 вересня 2021 року та постанову Шостого апеляційного адміністративного суду від 7 грудня 2021 року скасували. Отож, офіційно й безповоротно: Дубляни – частина Львівської громади»– написав Любомир Зубач.

Читайте також: Кабмін затвердив Львівську ОТГ із Винниками та Брюховичами

Нагадаємо, що з 1 січня 2021 року офіційно розпочала діяти Львівська ОТГ, до якої увійшло, зокрема, місто Дубляни та ще 17 сіл і містечок. Згодом це рішення вирішили оскаржити у суді. Так, у вересні 2021 року Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення про виключення Дублян зі складу Львівської ОТГ. А пізніше це рішення підтвердив Шостий апеляційний адміністративний суд.

Софія Шавранська

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!