Дуда нагородив Зеленського найвищою нагородою Польщі

1173 0
Зеленський отримав орден – Білого Орла.
Фото: Анджей ДУда

Фото: Анджей ДУда

Президент Польщі Анджей Дуда у Варшаві нагородив президента України Володимира Зеленського орденом – Білого Орла  найвищою нагородою Польщі. Про це повідомила канцелярія президента Польщі. 

Анджей Дуда вручив Зеленському нагороду за його діяльність у сфері безпеки, стійкість у захисті прав людини, а також на знак визнання його заслуг у поглибленні відносин між Польщею та Україною. Дуда зазначив, що орден Білого Орла є найстарішою і найціннішою польською нагородою: «Її вручають видатним людям, які своїм життям зробили винятковий внесок у Польщу та в те, що її оточує».

«Без сумніву, ви, Володимире Зеленський, особливий. Важко приховати сльози зворушення, спостерігаючи за вашим служінням Батьківщині. Ви не покинули ні України, ні своїх співвітчизників. Ви – взірцевий лідер держави і нації. Ваша позиція рятує сьогоднішню Європу від потопу в російському імперіалізмі», – сказав Дуда.

Орден Білого Орла існує у Польщі щонайменше з 18 століття, проте ним не нагороджували у часи перебування Варшави під впливом Радянського Союзу. Востаннє цю відзнаку відновили у 1992 році. З-поміж українців орденом Білого Орла також нагороджували експрезидента Віктора Ющенка.

Нагадаємо, 5 квітня, президент України Володимир Зеленський прибув із офіційним візитом до Польщі. Це перший офіційний візит українського президента до Польщі з часу повномасштабної російської агресії, і це також перший раз, коли Зеленський заздалегідь оголосив, що залишає країну.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!