Два львівські виші потрапили до світового рейтингу найкращих університетів

2106 0
Загалом 11 українських вишів включили до переліку найкращих за версією QS World University Rankings.
фото: zavtra.in.ua

фото: zavtra.in.ua

Два львівських виші ввівйшли до переліку найкращих університетів світу за версією QS World University Rankings 2022 року. Йдеться про Національний університет «Львівська політехніка» та Львівський національний університет імені Івана Франка. Загалом у рейтингу – 11 закладів вищої освіти України. 

За результатами цьогорічного рейтингу, який є одним з найпопулярніших у світі джерелом порівняльних даних про успішність університетів, найкращим українським закладом освіти визнаний Харківський національний університет ім. Каразіна. Університет увійшов до 541-550 позицій світового рейтингу.

Читайте також: У МОН назвали найпопулярніші серед абітурієнтів спеціальності

Друге місце серед українських вишів посів Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» (651-700 у світовому рейтингу). Третє – національного рейтингу відведено Київському національному університету ім. Шевченка (651-700 місце світового рейтингу).

Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім. Сікорського» отримав четвертий показник успішності в українській частині рейтингу (701-750). Національний університет «Львівська політехніка» та Сумський державний університет ділять п'яту та шосту позицію з однаковими показниками у світовому рейтингу (801-1000).

Із сьомої по десяту сходинках національного рейтингу розташувалися Львівський національний університет імені Івана Франка, Харківський національний університет радіоелектроніки, Національний університет «Києво-Могилянська академія» та Одеський національний університет ім. Мечникова (1001-1200). Також своє місце у QS World University Rankings отримав Національний університет біоресурсів і природокористування України. Його місце у національному рейтингу – 11, світова позиція 1201-1400.

Читайте також: Чи потрібна вашій дитині вища освіта та як правильно обрати університет. Поради випускника Кембриджу

Додамо, що під час складання рейтингу використовували, зокрема, такі критерії, як академічна репутація, репутація у роботодавців, співвідношення викладачів та студентів, співвідношення місцевих та іноземних студентів, цитованість. Так, найкращим університетом планети визнали Massachusetts Institute of Technology з США. Британський University of Oxford отримав другу позицію, Stanford University (США) – третю. Повний рейтинг можна переглянути за посиланням.

Нагадаємо, напередодні на сайті Освіта.ua оприлюднили черговий щорічний рейтинг українських закладів вищої освіти за показниками даних наукометричної бази Scopus. Так, у топ-10 потрапили три львівські виші. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!