Два тижні фіксують спад за усіма показниками. Україна пройшла пік смертності від Covid-19

1560 0
Загалом спад захворюваності спостерігають у всіх регіонах, крім Закарпатської та Кіровоградської областей.
Фото: Freepek

Фото: Freepek

В останні два тижні епідемія коронавірусу в Україні спадала за всіма показниками. Порівняно з піковими значеннями, кількість позитивних ПЛР-тестів скоротилася на 53%, нових випадків поменшало на 30%, зайнятих ліжок у лікарнях – на 19%, добові госпіталізації зменшилися на 30%, а смертність – на 9%. Про це йдеться в дослідженні Національної академії наук.

Найпізніше 8-12 листопада 2021 року Україна пройшла пік смертності від Covid-19. Загалом спад захворюваності спостерігають у всіх регіонах, крім Закарпатської та Кіровоградської областей.

«Середня кількість нових виявлень в Україні зменшилася до 15 484 осіб на день, середня кількість летальних випадків становить 619 смертей на день у середньому за останній тиждень. Спостережувана летальність лишилася близькою до 3%, проте госпітальна летальність зросла до нового максимуму – 21%», – повідомляє НАН України.

Читайте також: МОЗ хоче додатково посилити карантинні заходи у жовтій зоні

За словами міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, Україні вдалося пройти пік захворюваності найважчої хвилі без введення загальнонаціонального локдауну, але потрібно збільшувати відсоток вакцинованих українців. Ризик повторного спалаху все ще високий.

Нагадаємо, що Львівська область цього тижня, відповідно до карантинних індикаторів, може покинути «червону» зону епідемічної небезпеки. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!