Два українські фільми перемогли на кінофестивалі в США

920 0
Вони увійшли до числа переможців 47-го Міжнародного кінофестивалю у Клівленді.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Українські фільми «Памфір» та «20 днів у Маріуполі» увійшли до числа переможців 47-го Міжнародного кінофестивалю у Клівленді. 

Джерело: сайт Міжнародного кінофестивалю у Клівленді

Повнометражний документальний фільм «20 днів у Маріуполі» Мстислава Чернова переміг в номінації Standing Up. У цій номінації змагаються фільми про важливі суспільні події, активізм, боротьбу за справедливість. Стрічка «Памфір» отримала нагороду в категорії «Фільми з Центральної та Східної Європи». 

Читайте також: Український фільм номінували на «Оскар»

Зазначимо, що фестиваль проходив від 22 березня до 1 квітня. Церемонію оголошення нагород провели 1 квітня у KeyBank State Theatre.

Нагадаємо, що Муніципальному мистецькому центрі у Львові, що на вул. Стефаника, 11, відкрили виставку «Памфірова Маланка. Кінолабораторія»

Для довідки: 

Міжнародний кінофестиваль у Клівленді (The Cleveland International Film Festival (CIFF) — щорічний фестиваль кіно у Клівленді (Огайо, США). Заснований у 1977 році, за 46 років він збільшив свою програму від 7 до понад 300 стрічок з десятків країн. Аудиторія фестивалю досягає майже 100 000 відвідувачів щорічно.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!