Політична реклама

Двері - найбрудніше місце на борту літака

1070 0
Американські вчені-мікробіологи провели вишукування з метою з'ясувати, які місця в салоні літака є найбільш небезпечними з точки зору санітарно-гігієнічних норм. Всупереч очікуванням, такими виявилися зовсім не туалети.

Знявши проби більш з чим з десяти різних поверхонь, вчені зібрали близько трьох тисяч бактерій. Серед них опинилися ті, що здатні викликати небезпечні захворювання: Serratia Plymuthica (ураження дихальних шляхів), кишкова паличка, клебсієла (пневмонія, ураження слизових оболонок) та інше, - пише "ВКурсе".

Зараженими місцями виявилися двері, що ведуть у салон, а також відкидні столики. Однак найбруднішим місцем у лайнері, як не дивно, виявилася кишенька, яка знаходиться в нижній частині спинки літакового крісла. Проблема полягає в тому, що там зазвичай зберігаються не тільки журнали та інструкція з безпеки, але й різні речі (від продуктів до використаних носових хусток), які кладуть туди пасажири.

А пилососити ці кишеньки, по всій видимості, не є пріоритетним завданням людей, які відповідають за чистоту в салоні. Таким чином, існує високий ризик підхопити грип, ГРВІ та кишкову інфекцію, просто зайнявши своє місце в літаку. Для профілактики захворювань на борту літака експерти радять регулярно використовувати дезінфекційні засоби для рук.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!