Дві сотні німецьких лікарів готові лікувати поранених у Львові, – міністр охорони здоров'я Німеччини

1712 0
Німеччина готова сприяти у створенні реабілітаційного центру для українців, які постраждали внаслідок війни, а також у лікуванні опікових травм.
фото зробив Роман Кайман. На фото міністр охорони здоров

фото зробив Роман Кайман. На фото міністр охорони здоров'я Німеччини Карл Лаутербах.

200 німецьких лікарів готові лікувати поранених у Львові. Про це учора, 10 червня, під час презентації проєкту реабілітаційного центру «Незламні» у Львові повідомив міністр охорони здоров'я Німеччини Карл Лаутербах.

Під час зустрічі він запевнив, що Німеччина готова сприяти у створенні реабілітаційного центру для українців, які постраждали внаслідок війни, а також у лікуванні опікових травм.

Читайте також: У Львові відкриють Національний реабілітаційний центр «Незламні», аналогів якому немає у світі. Візуалізація

«Ми тут, щоб допомогти із постачанням протезів та навчанням лікарів, які стануть частиною реабілітаційного центру. Окрім того, ми хочемо допомогти вам із пораненими, які зазнали опіків», – розповів очільник МОЗ Німеччини.

Він додав, що їхні лікарі допомагатимуть та навчатимуть лікувати опікові травми. Наразі працювати в Україні вже зголосилися 200 медиків німецької асоціації лікарів. Також країна надаватиме технічну підтримку українським фахівцям.

Візуалізація проєкту реабілітаційного центру, який планують збудувати у Львові

Нагадаємо, у Львові, поблизу Лікарні Святого Пантелеймона, яка ще донедавна була Лікарнею швидкої медичної допомоги на вул. Миколайчука, відкриють Національний реабілітаційний центр «Незламні», аналогів якому не буде у цілому світі. У Центрі площею 37 тис. кв. метрів щороку допомогу надаватимуть 50 тисячам українців. Найперше йдеться про людей, які фізично та ментально постраждали внаслідок військової агресії росії проти України.

На Форумі донорів щодо будівництва Національного реабілітаційного центру «Незламні» у Львові вдалося зібрати 2,1 мільйони євро. Для збору коштів на будівництво Національного реабілітаційного центру у Першому медоб’єднанні Львова відкрили окремий благодійний рахунок. Найближчим часом сформують наглядову раду цього проєкту

Детальніше про те, яку реабілітацію військовослужбовці можуть отримати у медзакладах Львова та області, а також який захист бійцям забезпечує держава, читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!