Двірцева до реконструкції і перед відкриттям першої частини. Відео з дрона

10425 3
На площі вже встановили контактну мережу та поклали верхній шар асфальту.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Наприкінці тижня у Львові планують відкрити після реконструкції першу частину площі Двірцевої. Йдеться про праву частину площі, де розташована автостанція. Цю ділянку повністю віддали під громадський транспорт: тут облаштували кінцеві зупинки для автобусів та трамваїв.

Читайте також: На площі Двірцевій у Львові будують фудкорти. Візуалізація

Як розповів у своєму блозі заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий, деякі роботи ще завершуватимуть, втім трамваї та автобуси готові запускати, адже вже встановили контактну мережу та поклали верхній шар асфальту.

Роботи на другій частині площі будуть дещо тривалішими через складнощі конструкції фонтану, тож його її планують відкрити навесні. Наступного року також розпочнуть реконструкцію вулиці Чернівецької та будуватимуть підземний паркінг під сквером, якщо знайдуть інвестора. Поки що ж як парковку використовуватимуть відкритий паркінг «Укрзалізниці».

Читайте також: На площі Двірцевій відкрили прохід до центрального входу залізничного вокзалу. Фото дня

Нагадаємо, що площу Двірцеву почали реконструювати 1 березня. Другий етап реконструкції розпочали 22 березня: закрили автостанцію та перенесли її за двома локаціями. З 26 березня для проїзду закрили праву частину вулиці Чернівецької, а на лівій організували реверсний рух. У травні на площу перестали курсувати трамваї.

Вартість робіт, які виконує ТзОВ «Онур Конструкціон», становить 165,5 млн гривень без урахування підземного паркінгу. Проект виготовили у ЛКП «Інститут просторового розвитку», за яким на площі розділять потоки громадського та приватного транспорту, облаштують велодоріжки, озеленення та перенесуть зупинки громадського транспорту ближче до залізничного вокзалу. 


Читайте також:
27 Листопада, 2019 14:06
Володимир Звідки ці коментатори з своєю нетерпимістю до всього модерного беруться??
Які "корки з авто неминучі", це частина площі під громадський транспорт!
26 Листопада, 2019 19:45
Сергій Чергова дурня за наші кошти,був скверик виглядає угробили, базальтова бруківка креативно поміняна на сучасну плиточку, корки із авто неминучі, рух шалений дороги вузенькі, якщо пожежа чи загроза вибуху евакуація ускладнена.Зимою плиточка обмерзає льодом, літом нагрівається і дає шалену задуху. Для чого велодоріжка на вокзал? Футурологи модернові, як вами створене одоробло «гармонізує» з моїм старовинним містом. Псуєте віковічний Львів? Від кап.ремонту до євро 2012 пройшло 7 років, скільки часу відводите до чергового дерибану на ремонті зал. вокзалу?
25 Листопада, 2019 20:57
БОГДАН ДИВНО ЧОМУ ЛЮДИ ТА ЖУРНАЛІСТИ МОВЧАТЬ КОЛИ ЗАБИРАЮТЬ БАЗАЛЬТОВУ БРУКІВКУ І ЛІПЛЯТЬ АСФАЛЬТ .
ГАНЬБА САДОВОМУ І КОМПАНІЇ ПЕРЕТВОРЮЮЧИ ЛЬВІВ НА ТЕРНОПІЛЬ ....
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!