Підземний паркінг на Двірцевій планують будувати за кошти інвестора

2781 0
За термінами будівництво паркінгу має збігатися з реконструкцією площі, але може розпочатися не раніше наступного року.
фото: прес-служба ЛМР

фото: прес-служба ЛМР

Підземний паркінг, який передбачили в проекті реконструкції площі Двірцевої, планують будувати за рахунок інвестора. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив речник ЛКП «Львівавтодор» Олексій Хміль.

Читайте також: Коли оголосять інвестиційний конкурс на будівництво паркінгу на Петрушевича

«На нього готуватимуть інвестиційний проект. Ми лише окреслимо межі, де він має бути», — розповів Олексій Хміль.

Натомість в управлінні інвестицій та проектів ЛМР повідомили, що проект паркінгу на Двірцевій пропонуватимуть потенційним інвесторам як один із варіантів місця для будівництва підземних паркінгів у Львові. Тож наразі готуватимуть відповідну документацію на розроблення інвестиційного проекту.

«Ми як проектанти наполягаємо на тому, що паркінг і площа мають робитися разом. Але все залежить від того, як швидко знайдуть інвестора», — розповіла у коментарі Tvoemisto.tv керівниця відділу урбаністики ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олександра Сладкова, який розробляв проект реконструкції площі Двірцевої.

Раніше повідомлялось, що транспортне моделювання показало нестачу 110 паркомісць на площі, через що тут запроектували підземний паркінг на 140 місць.

Читайте також: Підземні паркінги у Львові: навіщо, де, коли і як

Нагадаємо, на початку липня ЛКП «Львівавтодор» оголосив міжнародний конкурс на реконструкцію площі Двірцевої, яка коштуватиме місту понад 167 млн гривень. Розпочати роботи планують ще цього року. Загалом будівництво триватиме до травня 2020 року.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!