Київ

Двох організаторів «п’яних вечірок» у Києві випустили під заставу

946 0
Двоє фігурантів справи вже на волі.

У вівторок, 28 березня, Шевченківський районний суд Києва продовжив запобіжний захід двом підозрюваним у справі про “п’яні вечірки” до 1 травня. Наразі двох фігурантів випустили під заставу.

Йдеться про вечірки блогерів з Івано-Франківська у столичній квартирі, під час яких "стрімери" знімали дівчат оголеними та, можливо, вчиняли сексуальне насильство.

Організатору Андрію Ярині продовжили безальтернативне тримання під вартою, а підозрюваному Ярославу Домбровському призначили заставу у розмірі 150 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (402 600 гривень). Останній вніс призначену заставу, тому був звільнений з-під варти.

Крім того, ще 24 березня суд обрав третьому фігуранту справи Олегу Захарову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та призначив заставу в розмірі 402 600 гривень. Захаров також вніс цю суму і вже не перебуває під вартою.

Тож наразі за ґратами залишається лише організатор вечірок Андрій Ярина.

«Третій підозрюваний скористався правом і вніс заставу у розмірі 402 600 гривень. Прокуратура клопотала про безальтернативне тримання під вартою. Суд визначив заставу, бо стаття передбачає таку можливість. Суд також визначив другому фігуранту заставу. Вони у них однакові – 150 прожиткових мінімумів. Наразі ми готуємо оскарження», – розповіла прессекретарка Олена Ковальська.

На хлопців, які вийшли під заставу, поклали обов‘язки, передбачені ст. 194 КПК України, а саме:

– прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді та суду за першою вимогою;

– повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання чи роботи;

– уникати спілкування із свідками та потерпілими у цьому кримінальному провадженні.

«Наразі прокуратура готує клопотання і буде оскаржувати ухвали суду щодо запобіжних заходів», – коментує прессекретарка.

Нагадаємо, наприкінці січня в інтернет-мережі з’явилися фото та відео з вечірок, де молоді люди вживають алкоголь і кривдять та принижують дівчат. Дика історія, що відбувається в столиці, набула розголосу після публікації  ведучої «Телебачення Торонто» Ярослави Кравченко в Instagram. 1 лютого правоохоронці встановили особи організаторів вечірок і навідалися до них з обшуком. Пізніше стало відомо, що двом молодикам оголошено про підозру, а ще шістьом вручено повістки до армії.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!