Київ

Двоє київських вчителів потрапили до списку 50 найкращих вчителів планети

870 0
Global Teacher Prize — це світова щорічна премія для вчителів, які зробили видатний внесок у професію.
Фото: Освіторія

Фото: Освіторія

До списку 50 фіналістів світової премії для вчителів Global Teacher Prize 2023 увійшло двоє київських вчителів української мови й літератури Артур Пройдаков і Людмила Таболіна. Про це повідомили на сайті Премії.

«Цих вчителів обрали з понад 7 000 номінацій та заявок зі 130 країн світу. Об'єднаймося і проллємо світло на невтомну працю та відданість справі цих 50 натхненних педагогів. Кожен з них заслуговує на свою мить у центрі уваги», — йдеться у повідомленні.

Артур Пройдаков — переможець Global Teacher Prize Ukraine 2021. Він народився і виріс у Кадіївці на Луганщині, що перебуває під російською окупацією з 2014 року.

У 2014 році, у зв'язку з початком російської агресії, багато студентів педагогічного коледжу, в якому Артур працював протягом трьох років, були змушені залишити Луганську область. Він переїхав до міста Ромни Сумської області.

Працюючи в школі в Києві, створив курс з української літератури в межах проєкту «Всеукраїнська школа онлайн» під час пандемії COVID-19.

А після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року продовжує реалізовувати важливі соціальні проєкти:

  • онлайн-курс «Говори» для всіх охочих вивчити українську мову;
  • розмовний клуб для тимчасово переміщених осіб в Івано-Франківській області;
  • безплатні вебінари для дітей з усієї України для підготовки до НМТ.

 

Людмила Таболіна — фіналістка премії Global Teacher Prize Ukraine 2019. Тривалий час вона працювала в харківській школі № 73, а згодом стала директоркою харківської школи № 10. Нині Таболіна викладає в Києві в ліцеї Educator.

Від початку повномасштабного вторгнення її школа перетворилася на притулок для мешканців сусідніх будинків, а 24 лютого Людмила переховувала від ворога класні журнали, печатки, документи, особові справи дітей та персоналу. Паралельно організувала обладнання укриття.

Global Teacher Prize — це світова щорічна премія для вчителів, які зробили видатний внесок у професію. Премію засновано фондом Varkey GEMS Foundation, щоб підкреслити важливість педагогів і той факт, що в усьому світі їхні зусилля варті того, аби бути визнаними на найвищому рівні.

Нагадаємо, за результатами національного мультипредметного тесту 2023 року до десятки лідерів  увійшли одразу шість столичних навчальних закладів з топ-200 закладів загальної середньої освіти України. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!