Двоє лікарів стали лауреатами престижної премії за духовне та етичне лідерство

1263 0
Уперше з моменту заснування нагороди її вручили посмертно сімейному лікареві-терапевтові Іванові Венжиновичу, який помер від Covid-19.

Двоє лікарів стали лауреатами нагороди «Світло Справедливості», що вручають за моральне, духовне і етичне лідерство. Серед них –завідувачка інфекційного відділення центральної міської лікарні у м. Рубіжне Ольга Мартиненко. Вчора, 18 лютого, в Українському католицькому університеті Львова їй вручили нагороду.

Вона каже, що лікарі б не вистояли без багатьох небайдужих людей, які простягнули також свою руку допомоги. Це і благодійники, і міжнародні організації тощо.

Уперше з моменту заснування нагороди її вручили посмертно сімейному лікареві-терапевтові Іванові Венжиновичу з Почаєва, що на Тернопільщині. Медик помер від коронавірусу у вересні минулого року.

Лікар із Почаєва Іван Венжинович врятував десятки людей від Covid-19 і помер внаслідок цієї хвороби

Читайте також: В Україні помер лікар з білборда, який боровся із коронавірусом 

Додамо, що, окрім лауреатів, нагородили стипендією студентку Школи журналістики та комунікації УКУ Юлію Бондар.

Для довідки

Нагорода «Світло Cправедливості» вручається за моральне, духовне та етичне лідерство. Її заснувала канадійка українського походження Анастасія Шкільник на честь свого батька Михайла Шкільника – видатного юриста, громадського і політичного діяча часів визвольного руху в Україні 1917-1920 років. 

Партнерська публікація

Фото Українського католицького університету


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!