Двоє львівських плавців здобули золото і срібло на чемпіонаті України

2065 0
Спортсмени вибороли медалі у перший змагальний день.
Фото: НОК України у Львівській області

Фото: НОК України у Львівській області

Львів’янин Георгій Лукашев став чемпіоном України з плавання. Спортсмен пройшов дистанцію 200 метрів стилем батерфляй за 1:59:87. Марія Городня зі Львова стала віцечемпіонкою і завоювала срібло на змганнях. Про це повідомили у відділенні НОК України у Львівській області.

Читайте також: 19-річний важкоатлет з Львівщини встановив новий світовий рекорд

17-річний плавець виборов титул чемпіона  перший змагальний день. Свого головного конкурента, дніпрянина Дениса Кесіля, який в результаті посів друге місце, львівський спортсмен випередив на мікроскопічні дві сотих секунди. Георгій є вихованцем Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Здоров’я».

16-річна Марія Городня стала віцечемпіонкою на дистанції 400 м вільним стилем, яку вона подолала за 4:21:87. Перше місце посіла харків’янка Карина Снітко, яка стала бронзовою призеркою чемпіонату Європи 2021 року.

Тренують обох спортсменів Андрій Копетчак та Андрій Шиманський.

Читайте також: Львів'янин, який виборов срібло на Олімпіаді в Токіо і винайшов нову техніку плавання

Чемпіонат України з плавання стартував 3 грудня у Дніпрі. Збірну Львівщини представляють 9 спортсменів.

Торік львів'янин встановив новий юнацький рекорд України з плавання. Цьогоріч у квітні Георгій виборов «золото» міжнародних змагань з плавання Multinationals Swim Meet 2021. 

Марія Городня у листопаді цього року стала чемпіонкою України з плавання. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!