Двоє підприємців на Львівщині завдали збитків екології на 2,5 мільйони гривень

2417 0
Оперативники задокументували схему зловживання службовим становищем та фальсифікацію документів, яку проводили фігуранти.
Фото: СБУ

Фото: СБУ

На Львівщині СБУ повідомила про підозру двом керівникам комунальних підприємств. Їх викрили на масштабному забруднення земель. 

Джерело: Управління СБУ у Львівській області

«Окрім тяжких екологічних наслідків, зловмисники, в час війни, завдали державі збитків на майже 2,5 млн грн. Протиправна діяльність посадовців була настільки масштабною, що спричинила забруднення однієї з річок регіону патогенними мікроорганізмами. Оперативники задокументували схему зловживання службовим становищем та фальсифікацію документів, яку проводили фігуранти»,  – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Для будівництва нового ЖК на одній із вулиць Львова зріжуть майже 50 дерев

Йдеться про прикриття незаконної діяльності шляхом укладання фіктивних договорів на вивезення сміття. Несанкціонований вивіз зловмисниками твердих побутових відходів на понад 48 тис. м. куб. забруднив територію прибережної захисної смуги збудником харчових отруєнь. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі. Наразі триває слідство для встановлення усіх, причетних до злочинної діяльності осіб.

Нагадаємо, що на Львівщині на території об’єкту природно-заповідного фонду «Два вікові ясени» 66-річний чоловік зрізав вікові ясени не маючи жодних дозвільних документів.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!