Для будівництва нового ЖК на одній із вулиць Львова зріжуть майже 50 дерев

7729 0
За зрізку дерев в міський бюджет сплатили відновлювальну вартість.
Фото: Гаряча лінія Львова

Фото: Гаряча лінія Львова

У Львові на вулиці Липинського, 56 розпочали зрізку 48 дерев. На території планують звести новий житловий комплекс. Про це повідомили мешканці міста на Гарячій лінії Львова.

Як пояснили в управлінні екології ЛМР, дозвіл на видалення дерев надали 30 січня 2023 року. Зрізати 48 дерев планували ще до 1 травня 2023 року, а облаштували благоустрій та озелення натомість – до 20 грудня 2026 року.

«Ці роботи погоджені і проводяться згідно з Ордером на видалення зелених насаджень Управління екології Львів №5 від 30 січня 2023року. Забудовником після закінчення будівельних робіт передбачено компенсаційну висадку зелених насаджень», – підкреслили в управлінні.

Відомо, що на вул. Липинського, 56 у Львові збудують комплекс будівель змішаного використання, який включатиме вбудовані квартири, торгово-офісні приміщення, апарт-готель, дворівневий паркінг та трансформаторну підстанцію. Будівництво здійснюватиме львівська компанія «Автостар Девелоп». Відповідне рішення погодив виконавчий комітет Львівської міської ради на засіданні 4 листопада 2022 року. Окрім будівель на 17, 16, 8, 6 поверхів та двох 1-поверхових будівель, там також планують облаштувати дворівневий підземний паркінг та громадський простір.

Читайте також: На вулиці Липинського у Львові планують збудувати новий житловий комплекс. Візуалізація 

Також у новому комплексі орієнтовно на площі 250 кв м пропонується облаштувати медіатеку.

За даними аналітичної платформи YouControl, компанія-забудовник – ТзОВ «Автостар Девелоп», що займається будівництвом житлових і нежитлових будівель, зареєстрована у 2018 році у Львові. Її засновниками є мешканка Одеси Юлія Іваницька, яка володіє 50% акцій. Ще 39% належать заснованому у Києві АТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Вімінал» та 11% – київському Пайовому венчурному інвестиційному фонду «Інтергалбудінвест».

Нагадаємо, що у вересні 2021 року Львівська міська рада на сесії надала ТзОВ «Автостар Девелоп» земельну ділянку на вул. Липинського, 56 у Львові.

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!