Київ

Двоповерхові автобуси від Німеччини не випустять на маршрути. Причини

1724 0
У «Київпастрансі» казали, що шукають маршрути, на яких їх можна було б експлуатувати найефективніше.

Двоповерхові автобуси, які передали Києву німецькі партнери у 2022 році, не планують виводити на маршрути найближчим часом. Про це свідчить відповідь на запит, який отримали активісти у групі «Пасажири Києва».

У «Київпастрансі» заявили, що чотири вживані двоповерхові автобуси марки MAN зберігаються на території автобусного парку й не курсуватимуть містом як рухомий склад громадського пасажирського транспорту.

Причина — технічні характеристики, які не дозволяють експлуатувати вказані автобуси на маршрутній мережі столиці.

Оновлено о 12:00: Депутатці Ксенії Семеновій у КПТ пояснили, що причиною є габарити автобусів, мовляв, вони такі, що їх можна випускати тільки на трасу.

Водночас активістів дивує таке пояснення, адже двоповерхові автобуси, які використовуються, наприклад, як екскурсійні, вільно їздять вулицями міста. Їх висота нижча за висоту тролейбуса з піднятими штангами.

Нагадаємо, восени минулого року Берлін подарував Києву чотири двоповерхових автобуси. Тоді у «Київпастрансі» казали, що шукають маршрути, на яких їх можна було б експлуатувати найефективніше.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!