Борис Джонсон подав у відставку, але поки залишиться на посаді

1291 0
Він планує залишитися прем'єр-міністром до обрання нового лідера.
Борис Джонсон

Борис Джонсон

Глава британського уряду Борис Джонсон оголосив у четвер, що йде у відставку з поста лідера Консервативної партії, але планує залишитися прем’єр-міністром до обрання нового лідера. Про це повідомляє кореспондент «Європейської правди».

Джонсон сказав, «тепер очевидно, що парламентська партія хоче нового лідера і нового прем'єр-міністра». Він зазначив, що залишиться на посаді прем'єр-міністра до того, як буде призначений новий лідер.

Читайте також: Глава Генштабу Британії заявив, що його армії треба готуватися до війни в Європі

Зазначимо, що станом на ранок четверга кількість урядовців, які залишили кабінет міністрів, становила понад 50 людей. Водночас Джонсон 6 липня заявляв, що не збирається іти у відставку попри заклики це зробити. Фаворитом серед членів Консервативної партії на роль наступного прем’єр-міністра є міністр оборони Британії Бен Воллес. 

Нагадаємо, що причиною невдоволення Консервативної партії стали неправдиві заяви Даунінг-стріт щодо колишнього заступника парламентського організатора Кріса Пінчера, якого звинувачують у домаганнях до двох колег. Після цього Пінчер пішов у відставку, але навколо Джонсона спалахнув новий скандал так як з'ясувалося, що прем'єр-міністр знав, що на Пінчера й раніше скаржилися, але все одно призначив його на посаду. 

Окрім цього скандалу, навколо Джонсона виникали й інші. Наприклад, один із них стосується вечірок за участю членів уряду, які вони влаштували у 2020-2021 роках, коли у Великій Британії були жорсткі карантинні обмеження.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!