Екологи кажуть, що океанаріум у Львові працює незаконно

4715 0
Він не має погодження від Держрибагентства.
Фото: facebook-сторінка Океанаріум Львів

Фото: facebook-сторінка Океанаріум Львів

Громадська організація «Екологія. Право. Людина» з посиланням на лист Управління Держрибагентства у Львівській області говорить, що океанаріум на проспекті Шевченка у Львові працює незаконно.

«Управління державного агентства рибного господарства у Львівській області повідомило, що діяльність Львівського Океанаріуму не погоджена Держрибагенством у Львівській області, у тому числі не погоджено науково-біологічне обґрунтування його діяльності», – ідеться в повідомленні.

Читайте також: Риба і видовища. Чи справді океанаріум саме те, чого не вистачало Львову

Таке обґрунтування вимагається статтею 20 Закону України «Про аквакультуру». Зазначається, що науково-біологічне обґрунтування щодо розведення та/або вирощування певного виду з чужорідних та немісцевих видів розробляється науковими установами, що входять до сфери управління центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері рибного господарства, Національної академії наук України, Національної академії аграрних наук України.

«Більше того, існування океанаріумів, відповідно до Закону України «Про тваринний світ», є однією із форм охорони тварин, що не узгоджується із цілями розважальних закладів. Тобто океанаріуми у цілому світі створюють не для розваги, а з метою вивчення видів, відтворення їхньої популяцій тощо», – кажуть активісти.

Також екологи згадують закон України «Про захист тварин від жорстокого поводження».

Нагадаємо, у Львові на проспекті Шевченка, 8 у переобладнаному кінотеатрі відкрили океанаріум. Тут живе приблизно 3 тисячі морських істот.

Приміщення, в якому відкрили океанаріум, належить депутатові міськради Львова Григорію Козловському.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!