Київ

Екологи порахували, скільки збитків завдала Києву війна

640 0
Найбільшої шкоди зазнало атмосферне повітря внаслідок горіння нафтобаз.
Фото: Олексій Кулеба

Фото: Олексій Кулеба

За неповні два роки війни довкілля столиці зазнало збитків на 49 мільярдів 274 мільйони гривень. Про це повідомили Державній екологічній інспекції Столичного округу.

«Найбільшої шкоди зазнало атмосферне повітря внаслідок горіння нафтобаз, торгівельних складів та об’єктів енергетичної інфраструктури – 46 мільярдів 836 мільйонів 486 тисяч гривень. Земельним ресурсам Столичного регіону завдано збитків на суму 2 мільярди 54 мільйони 690 тисяч гривень, внаслідок засмічення та забруднення через руйнування, спричинені військовою агресією рф», – йдеться у повідомленні.

Зазначають також, що збитки, які були завдані внаслідок військової агресії територіям та об’єктам природно-заповідного фонду становлять 382 мільйони 836 тисяч гривень.

Екологи наголошують, що важливо не лише покарати росію за всі злочини проти довкілля, вчинені в Україні, починаючи з 2014 року, але й змусити державу-агресора відшкодувати всю заподіяну шкоду.

Нагадаємо, Подільський районний суд Києва відсторонив від посади й на два місяці відправив під нічний домашній арешт директора КП «Житлоінвестбуд-УКБ». Йому інкримінують службову недбалість під час ремонту пошкоджених росіянами хрущовок на Межовій вулиці, внаслідок чого місту було завдано збитків на 800 000 грн.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!