Зеленський назвав єдину модель перемовин з росією

435 0
Зеленський на сьогодні бачить лише одну модель перемовин з російським диктатором.
Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський на сьогодні бачить лише одну модель перемовин з російським диктатором володимиром путіним – щоб це був тристоронній договір з посередниками, який задіювали щодо зернового коридору. Про це він заявив в інтерв’ю The Philadelphia Inquirer, пише УП.

У Зеленського журналістка запитала, чи можуть бути обставити, щоб Україна проводила перемовини з путіним. Український лідер назвав лише одну опцію – документ, схожий на договір про зерновий коридор.

Читайте також: Папа Римський знову закликав до мирних переговорів з росією

«Україна може знайти модель, в якій можна знаходити рішення. Модель така була застосована вперше на прикладі зернового коридору, коли Україна домовлялася не з росією, а з ООН та Туреччиною. Вони, своєю чергою, взяли на себе відповідальність домовлятися з нами, а потім відповідну угоду підписувати з рф. І так воно спрацювало: дві дзеркальні угоди, між якими є ООН та Туреччина.. Так само і в територіальній цілісності, і в енергетиці, і в судноплавстві може бути використана відповідна модель, коли країни з різних континентів готують рішення щодо тієї чи іншої кризи. А потім цей документ, якщо він влаштовує Україну, так само повинен розбиратися з представниками рф. Поки що у нас є тільки така модель...», – сказав він.

Нагадаємо, у 2022 році президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони, в якому констатовано неможливість вести переговори з президентом рф путіним і необхідність посилення обороноздатності України.

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!