Економіка Львівщини впала на 5% за перші місяці цього року

1181 0
У Львові наразі є брак фахівців у різних сферах.
Фото: AURAMEIR

Фото: AURAMEIR

Економіка Львівщини впала на 5% за перший квартал 2023 року. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький 19 травня під час Весняного ділового форуму, яку транслює  Tvoemisto.tv.

«Минулий рік був важкий. На Львівщині, хоча це далеко від фронту, економіка за 2022 рік впала на 11%. Перший квартал цього року ми закінчили з мінус 5%. Це реальні цифри. Ми розуміємо, які це збитки в масштабах держави», – зазначив Максим Козицький.

За його словами, обласна адміністрація цього року ставить перед собою кілька головних акцентів. По-перше, це якісна освіта, медицина, соціальний захист і логістика. На ці чотири напрямки планують приділяти найбільшу увагу. По-друге, це вибудова довіри між бізнесом і владою.

Читайте також:  Скільки підприємств релокувалось на Львівщину та яких найбільше

Крім того, як сказав під час форуму мер Львова Адрій Садовий, в місті наразі є брак фахівців у різних сферах.

«До Львова приїхало багато мудрих та освічених людей. Розумію, що у багатьох компаніях зараз працюють люди, які переїхали зі Сходу та Півдня України, і вони підсилили наш потенціал. Але питання кадрів стоятиме одним з найскладніших для бізнесу. Я це відчуваю в місті. Є вакансії, але немає кого запросити, а в бізнесі це ще складніше», – пояснив Садовий.

Переглянути Весняний діловий форум можна на сторінках ї Tvoemisto.tv  у Facebook та YouTube.

Нагадаємо, що за останніми даними Львівської обласної військової адміністрації, з початку повномасштабного вторгнення росії на Львівщину релокувалося 225 підприємств. Захід України став прихистком для понад 900 бізнесів. Щоби почути історії, те, як підприємцям вдалося тут влаштуватися, з якими проблемами і викликами вони зіткнулися, яких здобутків досягли, які потреби мають і як їх задовольнити, ї Tvoemisto.tv проводило відкриту дискусію «Врятувати економіку. Публічна дискусія про виклики та здобутки релокованого бізнесу на Львівщині» за участі представників релокованих підприємств, органів міської та обласної влади і бізнесу.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!