Скільки підприємств релокувалось на Львівщину та яких найбільше

2064 0
До Львова релокували 78 підприємств з різних регіонів України.
ФОТО: ПРОГРЕС

ФОТО: ПРОГРЕС

Із початку повномасштабного вторгнення на Львівщину релокувались 225 підприємств, з них – 164 провадять господарську діяльність. Інші здебільшого вже повернулись до своїх попередніх місць роботи, або ж відкрили філії в області. Згідно з аналізом, найбільше підприємств релокувалось у Львівський, Стрийський та Дрогобицький райони. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив провідний інспектор підприємництва та інвестиційної політики департаменту економічної політики Львівської ОДА Данило Петрів.

Найбільше релокованих підприємств у галузі легкої промисловості, машинобудування, металообробки і харчової промисловості. Найчастіше до Львівщини переїжджають підприємства із Київської, Харківської, Донецької та Дніпропетровської областей. Лідером залишається Київ та область, звідки переїхало майже 800 підприємств. 

Читайте також: Підприємці у Львові можуть отримати фінансову підтримку. Що пропонують

«Ми постійно ведемо комунікації із бізнесом, багато з них вже знайшли свої локації для ведення підприємницької діяльності, дехто шукає кращу. Також є бізнеси які планують розширення і хочуть будувати нові приміщення під себе. Багато підприємств шукають місце розташування саме у Львові через можливість комунікації з іншими бізнесами», – додав він. 

Він зазначив, що до Львова релокували 78 підприємств з різних регіонів України. Крім цього, для релакованих підприємств планують виділити кошти з обласного бюджету. Програму повинні затвердити у кінці березня. 

«Є різні види підтримки: ваучерна, на обладнання та перереєстрацію. Наприклад, якщо на обладнання, то можуть виділити пів мільйона гривень», – зазначив він.

Читайте також: Кожен четвертий релокований бізнес – на Львівщині

Нагадаємо, що депутати Львівської міськради підтримали рішення про збільшення відшкодування ваучера на релокацію бізнесу зі 100 тисяч до 300 тисяч гривень. Йдеться про ваучер на релокацію, що дає змогу отримати відшкодування на оренду приміщення, комунальні послуги, логістичні послуги, а також монтаж та ремонт обладнання. Про те, чи важко започатковувати власну справу під час війни, що саме переважає на ринку та чи можна очікувати найближчим часом позитивного розвитку бізнесу, читайте в матеріалі Tvoemisto.tv «Які ФОПи з’явилися на Львівщині після вторгнення росії і як працює бізнес».

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!