Екскерівник Грибовицького сміттєзвалища програв апеляцію. Його засудили на 7 років

5988 0
Його звинуватили у хабарництві на понад 400 тисяч грн.
Фото: zaxid.net

Фото: zaxid.net

Львівський апеляційний суд залишив незмінним вирок екскерівнику Грибовицького сміттєзвалища Віталію Пугачу. Так, чоловіка засудили до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також він не зможе обіймати посади, що пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій терміном на 3 роки.

Джерело: Львівська обласна прокуратура

«Прокурори довели, що директор одного із львівських комунальних підприємств одержав понад 400 000 хабаря. Він вимагав неправомірну вигоду за те, що не створював штучних перешкод товариству при співпраці із ЛКП. Зокрема обіцяв, що поставлений за умовами договору товар прийматиметься без будь-яких застережень щодо якості у погодженій наперед кількості та у погоджений час», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Читайте також: Директора Грибовицького сміттєзвалища відсторонили від посади і триматимуть під вартою

Нагадаємо, СБУ затримала директора ЛКП «Збиранка» з підозрою у хабарництві 1 квітня 2019 року. Його підозрювали у отриманні хабаря у понад 407 тис грн, які він вимагав від підприємця за протиправний механізм постачання вапна, яке мали використовувати для стабільної роботи станції очистки фільтратів Грибовицького сміттєзвалища

Лише в липні 2021 року суд виніс вирок Віталію Пугачу – 7 років ув'язнення із конфіскацією майна.

Віталій Пугач очолив ЛКП «Збиранка» на початку 2017 року після того, як попереднього керівника Богдана Горбаля взяли під слідство через службову недбалість та порушення правил екологічної безпеки, що призвело до Грибовицької трагедії. 2018 у серпні суд оштрафував Віталія Пугача на 119 грн за перешкоджання роботі журналістів «Львівського порталу». 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!