Київ

Ексзаступника гендиректора «Київзеленбуду» відправлять під суд. Його звинувачують у розкраданні коштів

841 0
Експосадовця звинувачують у розкраданні 800 тис. грн на ремонті Куренівського парку.
Фото: Київська міська прокуратура

Фото: Київська міська прокуратура

Подільська окружна прокуратура міста Києва скеровала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника генерального директора Київського комунального об’єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень «Київзеленбуд» за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). Про це повідомляють у пресслужбі Київської міської прокуратури.
 
Слідство встановило, що між КО «Київзеленбуд» та приватним товариством був укладений договір підряду щодо виконання робіт з капітального ремонту благоустрою Куренівського парку в Подільському районі.
 
У подальшому, заступник генерального директора з питань капітальних вкладень отримав від підрядної організації акти приймання виконаних будівельних робіт, а також інші фінансові документи. Достовірно знаючи, що вказана підрядником вартість використаних матеріалів і виробів є завищеною, посадовець підписав первинні документи фінансово-господарської діяльності та передав їх на виконання.
 
 
Згідно висновку комплексної комісійної судової товарознавчої та судової економічної експертизи столичному бюджету завдано збитків на суму близько 800 тис. гривень.
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті. Крім того, прокурором заявлено позов до колишнього посадовця про відшкодування завданих збитків.
 
Як повідомлялось раніше, суд за повернув у власність громади земельну ділянку в Святошинському районі Києва 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!