Київ

Київська прокуратура вимагає оштрафувати приватне підприємство, яке продало неякісні «швидкі» місту

721 0
Прокуратура Києва подала до суду на фірму, яка поставила неякісні карети швидкої допомоги у столичні лікарні.
Фото умовне

Фото умовне

Приватну фірму можуть оштрафувати майже на 21 млн грн за постачання Києву автомобілів "швидкої допомоги" неналежної якості за кошти бюджету. Відповідний позов щодо постачальника авто подано до суду. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Наприкінці 2022 року за результатами публічних закупівель між комунальною організацією "Київмедспецтранс" та комерційною установою був укладений договір про постачання спеціалізованого санітарного транспорту екстреної медичної допомоги за бюджетні кошти на суму понад 143 млн грн.

Комунальна організація "Київмедспецтранс" – найбільша в Україні та єдина в Києві структура, яка цілодобово забезпечує транспортом виїзні медичні бригади. З початком повномасштабного вторгнення Росії "Київмедспецтранс" надає меддопомогу як цивільним, так і військовим.

Читайте також: у Києві викрили на хабарі голову ВЛК. Він знімав військовозобов'язаних з обліку

Як з’ясувало слідство, фірма порушила умови договору, бо закуплені "швидкі" були неналежної якості, а частина автомобілів взагалі не були поставлені.

Щодо вказаної компанії вже була одна судова справа: у березні Господарський суд Київської області задовольнив позов столичної прокуратури щодо стягнення понад 3,6 млн грн штрафних санкцій за постачання у 2019 році недоукомплектованих автомобілів "швидкої допомоги". Придбані під час світової пандемії COVID-19 медичні авто не були обладнані апаратурою для підключення портативних кисневих балонів.

До слова, столичні рятувальники отримали пожежне авто з 30-метровими сходами.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!