Україна

Електронні повістки у росії поки не означають великої хвилі примусової мобілізації, – розвідка

962 0
11 квітня держдума рф ухвалила закон, яким створюють єдиний реєстр військовозобов’язаних і передбачається можливість надсилати повістки в електронному вигляді.
Фото: Громадське

Фото: Громадське

Британська розвідка вважає, що незабаром у рф спробують робити акцент на залучення до лав армії добровольців, а запуск «електронних повісток» – скоріше захід на перспективу, аби в умовах тривалої війни спростити поповнення особового складу. Як повідомляє «Європейська правда», про це йдеться у розвідувальному огляді міністерства оборони Британії про війну в Україні за 15 квітня. 

Аналітики нагадують, що 11 квітня держдума рф ухвалила закон, яким створюють єдиний реєстр військовозобов’язаних і передбачається можливість надсилати їм повістки в електронному вигляді – усуваючи можливість ухилятися, яка була з паперовими повістками. 

Читайте також: Окупанти не можуть завершити операцію захоплення Бахмута, – ЗСУ

Оскільки дані військовозобов’язаних тепер будуть пов’язані з іншими цифровими держреєстрами, ухилянтам загрожують автоматичні проблеми з працевлаштуванням чи виїздом за кордон.

«Ці заходи набудуть чинності пізніше цього року і безпосередньо не вказують на якусь велику нову хвилю примусової мобілізації. Зараз Росія віддає перевагу зусиллям для залучення додаткових добровольців. Втім, цей захід, скоріш за все, частина довгострокової стратегії забезпечення особового складу, оскільки Росія очікує, що конфлікт буде тривалим», – зазначає розвідка.

Читайте також: Нова мобілізація в росії не зупинить наступ України, – розвідка

Нагадаємо, що ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку, де українські захисники відбили минулої доби було 56 атак.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!