Окупанти не можуть завершити операцію захоплення Бахмута, – ЗСУ

1003 0
Нинішні дії росіян на цьому напрямку вже не тягнуть на стратегічну наступальну операцію.
Фото: АР

Фото: АР

Російські війська продовжують атакувати Бахмут «за інерцією», але тактично цей бій вони вже програли. Про це заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

«Зараз вони, по суті, тактично не можуть завершити операцію із захоплення українського районного центру Бахмут. Так, там дуже активні бої, вони ще продовжують на інерції здійснювати по кілька десятків атак, але вони несуть величезні втрати», – заявив речник. 

Читайте також: У Бахмуті тривають постійні позиційні бої, – Генштаб

Він підкреслив, що нинішні дії росіян на цьому напрямку вже не тягнуть на стратегічну наступальну операцію. За його словами, за цю добу наші військові підбили 1 бойову машину піхоти, 2 тягачі – маленький і середній броньовані, артилерійські, 3 міномети і також 2 склади з боєприпасами росіян. Також речик зазначив, що за цю добу на Бахмутському напрямку ворог здійснив 197 обстрілів з різного типу артилерії, РСЗВ.

Відповідаючи на питання, чи є ознаки того, що великий наступ росіян починає видихатися і що вони можуть зупинитися на тих чи інших ділянках фронту у Бахмуті, представник Східного угруповання військ ЗСУ зазначив, що напевно, важко назвати великим наступом сьогоднішні дії росіян.

Читайте також: На засіданні ставки ухвалили рішення щодо Бахмута

За його словами, ще до початку повномасштабної війни російські збройні сили оцінювалися як нібито великі збройні сили, з великими потужностями, – а зараз вони, по суті, тактично не можуть завершити операцію по захопленню українського райцентру Бахмут.

«І з командування, і штаби наші правильно курують оборону, і завдяки мужності, героїзму і витривалості, метикуватості, нестандартності дій наших командирів і військовослужбовців, які обороняють Бахмутський напрямок, вони (наші військові – ред.) по суті досягають того, що вони обезкровлюють ворога, сточують його бойові можливості, ламають бойовий дух», – заявив він.

Нагадаємо, що противник, не рахуючись із втратами, не припиняє штурмувати місто Бахмут та його околиці. Сили оборони України не дали ворогу взяти Бахмут в оперативне оточення, але ситуація залишається дуже складною. На нових супутникових знімках міста Бахмуту видно, що мости через стратегічно важливу річку зруйновані. Зокрема, йдеться про мости через річку Бахмутівка.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!