Ендокринологічну лікарню у Львові приєднали до обласного діагностичного центру

2500 0
Попри тривалу полеміку у сесійній залі, питання реорганізації таки ухвалили.

Львівська обласна рада на сесії 20 вересня підтримала реорганізацію обласного діагностичного центру, що на вул. Пекарській, 69б, приєднавши до нього ще два комунальні медзаклади. Йдеться про лікувально-діагностичний ендокринологічний центр, що розташований на вул. Остроградських, 1 у Львові, та спеціалізований центр радіаційного захисту населення на вул. Морозній, 31а. За таке рішення проголосували 43 депутати.

Чимало обласних обранців виступали проти такого об’єднання, аргументуючи тим, що люди залишаться без місця працевлаштування. Також наголошували на тому, що ендокринологічний центр у Львові на сьогодні є єдиним закладом на заході України, де надають допомогу пацієнтам з ендокринними захворюваннями. Після тривалої полеміки у сесійній залі та заслуховування керівників медзакладів, що планують реорганізувати, рішення про приєднання двох медзакладів до обласного діагностичного центру таки ухвалили. 

Читайте також: Майже 30 лікарень на Львівщині ввійдуть до спроможної мережі медзакладів. Що це означає

Як зазначив під час виступу керівник департаменту охорони здоров'я ЛОВА Орест Чемерис, відтепер лабораторна служба ендокринологічного центру працюватиме на базі діагностичного центру, а стаціонар планують розташувати у багатопрофільних закладах – Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи, Львівській обласній клінічній лікарні, Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі (для дітей). Щодо центру радіаційного захисту населення, то він залишається за існуючою юридичною адресою і продовжуватиме надавати спеціалізовану медичну допомогу постраждалим через аварію на Чорнобильській АЕС та членам їх сімей.

Також директор Львівського обласного клінічного діагностичного центру Роман Пукаляк запевнив, що після об’єднання трьох закладів, медичні кадри будуть збережені, а спектр послуг розширено.

Раніше в облраді зазначали, що у результаті реорганізації буде створено умови для отримання належної спеціалізованої медичної допомоги постраждалим через аварію на Чорнобильській АЕС та членам їх сімей, а також хворим ендокринологічного профілю. При цьому також має бути враховано фактор внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, що Львівський обласний ендокринологічний центр, що на вул. Острозького, 1, планують реорганізувати, приєднавши заклад до обласного діагностичного центру на вул. Пекарській, 69б. Проєкт рішення обласна рада та військова адміністрація представили колективу, однак документ не зовсім відповідає озвученій владою області інформації. 

Як повідомляв у коментарі Tvoemisto.tv заступник директора ендокринологічного центру Орест Петричка, є ще декілька нюансів у пропонованій реорганізації. Зокрема, це комплекс надання медичної допомоги ендокринологічним пацієнтам комплексно в одному закладі. Натомість після реорганізації хворим доведеться приходити на консультацію в діагностичний центр, що на вул. Пекарській у Львові, а в разі госпіталізації – їхати у Винники. Також незрозумілою стає ситуація щодо клініко-діагностичної лабораторії на базі ендокринологічного центру. 

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!