Біля ТРЦ Victoria Gardens і ринку «Південний» планують збудувати розважальний комплекс

4033 0
«Епіцентр-К» просить про відведення земельних ділянок на вулиці Щирецькій під ТРЦ з можливістю перевести їх до земель житлової забудови згодом.
Фото з проєкту ухвали

Фото з проєкту ухвали

«Епіцентр-К» планує будівництво торгово-розважального комплексу на вулиці Щирецькій, неподалік від «Нової лінії» та ринку «Південний». Компанія звернулась до Львівської міської ради про надання дозволу на виготовлення проєкту землеустрою на відведення п’яти земельних ділянок на вул. Щирецькій, 3 і 5 під ТРЦ з можливістю перевести їх до земель житлової забудови згодом. Про це йдеться у проєкті ухвали, її пропонують на розгляд депутатам на черговому засіданні ЛМР.    

Йдеться про дві ділянки – 1,2 га і 0,03 га на вул. Щирецькій, 3 і три ділянки на вул. Щирецькій, 5, їх плоащп 1,2 га і 0,2 га. Нині на території, про яку йдеться є промислові склади. Вона обмежена кварталом присадибної забудови з вулиці Кульпарківської.

Читайте також: У Львові надбудують ТРЦ Forum Lviv і відкриють там ще два кінозали

Відповідно до плану зонування Залізничного району, ділянка розташована в межах зони Г6 – торгівельна зона та частково в межах зони ТР-2 – це зона транспортної інфраструктури. Земля є комунальною. Як йдеться у пояснювальній записці до ухвали, дві ділянки передані в постійне користування ТОВ «Прикарпатбуд»: одна для виробничих потреб, друга – під будівництво відпочинково-реабілітаційного комплексу виробничої бази. Ще дві ділянки є в постійному користуванні – ВАТ Фірма «Галбуд» і належать до земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони. Ще одна ділянка несформована.

Тож постійні користувачі мають написати згоду на вилучення земельних ділянок у зв’язку із відчуженням майна. ТОВ «Епіцентр К» має у власності декілька будівель на вул. Щирецькій.

Читайте також: Логістичні центри, офіси та хаби. Які масштабні будівництва планують реалізувати у Львові

За даними з аналітичної системи YouСontrol, ТОВ «Епіцентр К» – мережа торговельних центрів в Україні, заснована 2003 року. Вона належить колешньому нардепу Олександру Герезі та його дружині Галині Герезі. Подружжя займає шосту сходинку у ТОП 100 найбагатших українців за версією НВ. Із 1,5 млрд доларів їхні статки зросли на 26%.

Нагадаємо, що поблизу Львова, у Сокільниках «Епіцентр» зводить величезний логістичний комплекс. Заплановано, що  буде сучасний торговельний центр із відкритими фасадами, першим регіональним логістичним комплексом за аналогією логістичних складів компанії Amazon.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!